Zakelijk ondersteuner programmamanager

Kunstlink Flevoland en FleCk (Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland) zoeken vanaf medio januari 2022 een zakelijk ondersteuner programmamanager (1 dag per week, freelance of dienstverband).

In het kort

We zoeken een zakelijk ondersteuner die zorgt voor een kwalitatief goede indiening van onze subsidie aanvragen en verantwoordingen en managementrapportages. Dit in nauwe samenwerking met de programmamanager, de staf en het team van FleCk en Kunstlink Flevoland. Deze functie is samengesteld in verband met het vaderschapsverlof van 1 dag per week van de huidige programmamanager.

Wat ga je doen?

 • Coördinatie van het proces rondom de diverse aanvragen, verantwoordingen en managementrapportages van FleCk en Kunstlink, in samenwerking met de programmamanager, het team en de staf van Stichting De Kubus.
 • Schrijven van de jaarverantwoordingen en managementrapportages van Kunstlink en FleCk (periode: april, juli, oktober, januari).
 • Schrijven van de jaarplannen en eventuele subsidie aanvragen voor (nieuwe) projecten in samenwerking met de programmamanager en het team.
 • Opmaken en beheren van de afdelingsbegrotingen van FleCk en Kunstlink.
 • Ondersteuning van de diverse projectleiders in opmaak en beheer van hun projectbegrotingen.
 • Samenwerken met financiële afdeling van Stichting De Kubus ten behoeve van het opstellen van de jaarrekeningen, jaarbegrotingen en kwartaalrapportages van de stichting.

Je beschikt over de volgende kennis, ervaring en competenties

 • Is redactioneel uitstekend.
 • Kan verschillende inhoudelijke inbrengen vanuit het team en samenwerkingspartners bij elkaar brengen en omvormen tot een helder, coherent, aantrekkelijk verhaal voor subsidiegevers.
 • Werkt resultaatgericht, kan goed prioriteiten stellen en structuur creëren.
 • Heeft kennis van hoe je als organisatie je financiële huishouding goed kunt inrichten, daarbij gebruik makend van Excel en Navision.
 • Houdt van Lean samenwerken.
 • Is organisatiesensitief, dienstbaar en stevig op inhoud.
 • Heeft als doel om van het proces van managementrapportages en subsidieverplichtingen iets te maken waarvan het gehele team zich geholpen bij voelt (extra grip, ‘in control’ zijn bij de uitvoering van projecten).

Wij bieden

Een leuke werkplek bij een klein team (10 personen) waarin de werksfeer open en informeel is. Je werkt vanuit ons unieke gebouw de Kubus in Lelystad, waar ook amateurkunstenaars en cultuurdocenten kind aan huis zijn. Salaris is marktconform op basis van ervaring, competenties en grootte van de opdracht. Bij voorkeur freelance, maar een dienstverband (0,2 fte, CAO Kunsteducatie) is ook bespreekbaar.

Interesse?

Dan zien we jouw motivatie en cv graag tegemoet! Stuur deze voor uiterlijk 20 december naar: info@dekubuslelystad.nl. Gesprekken vinden plaats in de week van 20 december en/of 10 januari. Aanvullende informatie bij Remko Willems, programmamanager FleCk, 06 42394356 of remko@cultuureducatieflevoland.nl

Over FleCk, Kunstlink Flevoland en Stichting De Kubus

FleCk is het expertisecentrum cultuureducatie voor Flevoland. Wil je als school, schoolbestuur of culturele organisatie aan de slag met cultuuronderwijs en heb je behoefte aan advies, netwerken, scholing, innovatie en ondersteuning op dit gebied? Dan is FleCk het aanspreekpunt. Samen met onze lokale partners in alle zes de Flevolandse gemeenten werken we eraan cultuuronderwijs een vast onderdeel op scholen te maken. www.cultuureducatieflevoland.nl

Kunstlink Flevoland versterkt en verbindt kunstmakend Flevoland. Kunstlink is er voor iedereen die kunst maakt, beoefent of organiseert in de vrije tijd. www.kunstlinkflevoland.nl

FleCk en Kunstlink zijn onderdeel van Stichting De Kubus in Lelystad. Stichting De Kubus omvat ook Kubus, centrum voor kunsteducatie, cultuurparticipatie en amateurkunst en poppodium Corneel. Stichting De Kubus heeft ca. 70 medewerkers, met relatief veel parttimers (32 fte). www.dekubuslelystad.nl