Workshops

De jongeren van 10-13 jaar doorlopen een eigen programma met de disciplines ‘Modern’, ‘Klassiek’ en ‘Hiphop’. Ze dansen mee in een groep met leeftijdsgenoten of in een groep die past bij hun niveau. Jongeren van 14 jaar en ouder mogen zelf drie workshops kiezen. Lees hieronder uit welke workshops je kunt kiezen en geef je keuze door in het aanmeldformulier.

1. Klassiek door Mariella de Jong

Mariella de Jong werkt als educatie-docent bij Scapino Ballet Rotterdam. Zij volgde haar opleiding tot balletdanseres aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en danste daarna 15 jaar bij oa het Nederlands Dans Theater, Djazzex, Scapino Ballet Rotterdam en Het Nationale Ballet. Mariella danste in balletten van onder andere Ed Wubbe, Itzik Galili, Hans van Manen, Piet Rogie, Nanine Lining, Patrick Delcroix, Alida Chase, Annabelle Lopez Ochoa, Kathy Gottschalk en Andre Gringas. Mariella geeft tijdens de Dansimpuls een moderne les. Mariella zal vooral op zoek gaan waar in je lichaam de beweging begint. De motivatie om te bewegen komt van binnenuit, uit een behoefte of een wens. Wanneer een danser daar bewust een verbinding mee maakt, wordt niet alleen het lijf bewogen, maar krijgt de beweging (zeggings-)kracht en flow. Haar lessen zijn vooral gericht op expressie door het gebruik van flow, verlenging en verdieping, waarbij plezier en spelen het doel zijn en leidt tot groot bewegen en tot de juiste uitvoering komen.   

2. Modern door Yoko Haveman

Yoko Haveman is een professionele uitvoerend artiest, maker en fotografe. Ze is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in de richting van Moderne Theater Dans, 2016. In de afgelopen jaren heeft ze gewerkt als freelancer met verschillende choreografen, filmmakers, danshuizen en muzikanten zoals o.a. De Dansers, iET & Davide Bellotta i.s.m. Conny Janssen Danst, Dansateliers en Zuhause productions. Ze was ook genomineerd voor de Jonge Zwaan voor beste dansprestatie, 2022, van De Nederlandse Dansdagen Maastricht. Met een achtergrond in kunst vechten, floorwork, compositie, fysiek theater en moderne dans geeft ze een workshop waarbij het fysieke, expressie en connectie centraal staat. Door middel van oefeningen met gewichtsverplaatsingen op de vloer, coördinatie en improvisatie wil Haveman een beter bewustzijn meegeven van het lichaam, jezelf en de ander. 

3. Freestyle & Locking door Robin Rigiani 

Robin Rigiani, in de danswereld bekend als Mr. Robba Locka is een danser met een expertise in locking & freestyle. In deze les zal Robin jou meenemen in het gevoel van locking en funk door middel van een uitdagende choreografie. 

4. Mixed Styles door Jeanne van Beek

Jeanne is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier volgde zij de opleiding Docent dans, waar zij is opgeleid tot professionele danser, docent en maker. Momenteel is zij werkzaam als coördinator van de 5 O’Clock Class dansvooropleiding en geeft zij volwassenlessen bij Chasse Dance Studios. Na verschillende landen te hebben bezocht en inspiratie op te hebben gedaan in onder andere New-York, heeft zij haar eigen dansles ontwikkelt genaamd Urban Mix. Tijdens deze les werk je aan je zelfvertrouwen door middel van een choreografie in verschillende stijlen als Afro, hiphop, house, dancehall, waacking, vogue, commercial. Plezier, plus het maken van fouten en erom lachen staat in deze les bovenaan! 

5. Afro door Aisha de Groot

Aisha is professioneel danseres, choreograaf, docent, onderneemster en danscoach. Ze heeft een grote liefde voor dans en mensen en in haar energieke lessen draait het vooral om “Goodvibes!” Nadat ze is afgestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam geeft ze daar nu les aan de 5 o’clock class en is ze eigenaresse van haar eigen dansschool in Monnickendam. Naast het lesgeven heeft ze voor artiesten gedanst en gechoreografeerd en in meerdere theater- en dansproducties gestaan. Omdat ze als allround danser is opgeleid geeft ze lessen in verschillende stijlen, waaronder afrodance, hiphop, streetdance, modern, jazz, en heels. Afrodance is een van haar favoriete dansstijlen omdat het zo krachtig en explosief is. Het gaat erom dat eenieder die meedanst in de les zich vrij voelt in zijn of haar lichaam en zichzelf kan expressen door middel van de energieke bewegingen en de muzikaliteit. Dansen en lesgeven is waar haar hart ligt. Ze geniet ervan om haar passie te delen en de groei, blijdschap en talent te zien bij de leerlingen in de les!