Kunstbende

Kunstmaker
Talentontwikkeling

Al jaren dringen Flevolandse talenten door tot de finale van de landelijke Kunstbende-wedstrijd. Kunstbende Flevoland organiseert voor de deelnemers uit onze provincie op verschillende plaatsen inspirerende workshops. Hier kunnen Flevolandse jongeren van 13 tot en met 18 jaar kennismaken met de landelijke talentenjacht en/of hun act verbeteren.

Kunstbende biedt jongeren in de vorm van de landelijke wedstrijd een groot podium. Verspreid over het hele land, en dus ook in Flevoland, zijn twaalf voorrondes waar de deelnemers strijden om een plek in de landelijke finale. Jongeren kunnen zich inschrijven voor een of meer categorieën, met de keuze uit dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal, theater en influencer. 

In Flevoland organiseert Kunstlink Flevoland de programmering van Kunstbende Flevoland. Sinds 2017 werken we aan het opzetten van een provinciale infrastructuur met lokale workshoprondes. Hier kunnen de Flevolandse jongeren laagdrempelig kennismaken met Kunstbende en podiumervaring opdoen.  

Wat brengt deelname? 

Meedoen aan Kunstbende brengt niet alleen podiumervaring en publiciteit, maar ook begeleiding bij het verbeteren van de talenten. De winnaars van de landelijke finale treden op in de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank en op een mainstage die binnen je eigen categorie valt, van Mysteryland tot International Film Festival Rotterdam! 

Meedoen met Kunstbende

Je kunt je nu aanmelden voor Kunstbende. De landelijke finale Kunstbende is tijdens het Kunstbende Young Creators Festival, het festival voor en door jongeren. Ook dit jaar zijn er workshopdagen te beleven in elke Flevolandse gemeente. Kijk voor de lokale workshops en voorselectiedagen op de landelijke website van Kunstbende.