Dance Gathering Flevoland

Kunstmaker
Talentontwikkeling
1 maart 2020

Dance Gathering Flevoland: een dag waarop top-dansdocenten uit het hele land in Flevoland workshops geven en onze danswedstrijd jureren!

Dance Gathering Flevoland beantwoordt aan de wens van dansscholen en -gezelschappen om minder geïsoleerd van elkaar te werken: ze willen elkaar ontmoeten en elkaars werk zien, De scholen en gezelschappen willen regelmatig bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen en regelmatig een creatieve dialoog met bekende professionals uit het veld aangaan. Om aan deze wensen tegemoet te komen organiseert Kunstlink jaarlijks het evenement Dance Gathering Flevoland. Elk jaar komen voor deze dag vijf fantastische dansdocenten van bijvoorbeeld Het Nationale Ballet, NDT, Scapino Ballet Rotterdam, MAAS-theater & dans, ISH en Conny Janssen Danst naar Lelystad. Het is natuurlijk ook dé dag in het jaar waarop dansend Flevoland elkaar ontmoet, gezamenlijk luncht, samen workshops volgt, elkaars werk ziet en vooral veel samen danst. 

Eerste gedeelte van de dag: workshops 

De dansdocenten geven workshops in vijf disciplines. De stijlen en technieken variëren van klassiek, modern, jazz, hiphop tot waackingpoppin’& locking, repertoire en improvisatie. Aan de workshops kunnen dansers meedoen in verschillende leeftijdscategorieën: 

  • 10- t/m 13-jarigen doorlopen een eigen programma met lessen in modern, klassiek en hiphop; 
  • de Flevolandse dansers in de leeftijd 14 t/m 20 jaar;  
  • en de ‘al iets oudere’ dansers vanaf 21 jaar, die bij elkaar worden ingedeeld in groepen. 

Tweede gedeelte van de dag: wedstrijd 

Tijdens het tweede deel van de dag is de danswedstrijd in de stijl van ‘So You Think You Can Dance’. De deelnemers laten een korte choreografie zien, die door henzelf of een choreograaf is gemaakt. Deelnemen kan als solist of in groepsvorm.  

Er zijn twee prijzen: één voor de beste dansprestatie en één voor de beste choreografie. 

De vakjury bestaande uit alle gastdocenten en jureert op onderstaande punten; 

  • originaliteit & eigenheid;
  • expressie & Inleving;
  • techniek;
  • presentatie.

Afgelopen edities van Dance Gathering Flevoland wonnen onder anderen de talentklas van CKV De Kubus, Ballet & Dansstudio Reflex, Balletschool Zeewolde en CKV De Meerpaal. 

Meedoen 

Iedere danser kan zich inschrijven voor drie verschillende workshops. Dit geldt niet voor de 10- t/m 13-jarigen die een vastomlijnd programma volgen.
De bijdrage voor deze dag is op het symbolische bedrag van € 10,- gesteld. Hiervoor krijgen deelnemers drie workshops, een lunch en de mogelijkheid om aan de wedstrijd deelnemen en/of te kijken. 

Dance Gathering Flevoland is altijd op een zondag in februari of maart.