Flavourland

Kunstmaker
Talentontwikkeling

Flavourland is dé provinciale popprijs voor alle bands en acts uit Flevoland. Elke band en act uit de provincie kan meedoen aan een voorronde met de kans om als ‘beste band of act van Flevoland’ te eindigen. De winnaar plaatst zich direct voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, de grootste live-competitie in Nederland voor popmuzikanten met eigen werk. 

Voor wie 

De wedstrijd heeft een open inschrijving: elke band en act uit Flevoland kan meedoen. Een band/act is Flevolands als minimaal een van de leden in Flevoland woonachtig is. Alle muziekstijlen zijn welkom.  

Waar en hoe dan 

De voorrondes van Flavourland zijn jaarlijks in oktober, november en worden gehouden in Corneel in Lelystad, de Meester in Almere en De Klos in Emmeloord. Gemiddeld telt een voorronde acht deelnemers. De finale is in december. 

In de voorrondes staan de deelnemers een kritisch vakjurybeoordeling en een publieksoordeel te wachten. De vakjury bepaalt welke drie finalisten door mogen naar de finale en twee deelnemers gaan naar de finale dankzij de stem van het publiek. Na afloop van de voorrondes kent de vakjury nog drie wildcards toe.  

Wat valt te winnen 

De winnaar van de finale van Flavourland ontvangt € 1.000, te besteden aan de muzikale carrière, een zwaar vergulde bokaal, voor één jaar gegarandeerde roem tot minimaal aan de provinciegrenzen en een plaats in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.  

Jolpop, het leukste festival van Lelystad, kiest uit een van de finaledeelnemers wie er op hun familiefestival mag optreden.  

Aanmelden 

Deelname aan Flavourland is kosteloos. Je meldt je aan door het invullen en inzenden van het inschrijfformulier.

Flavourland wordt georganiseerd door Kunstlink, is samenwerking met poppodia Corneel, De Meester en De Klos.

Aftermovie Flavourland

Aftermovie Flavourland

2020

blijf op de hoogte

Volg Flavourland ook op Facebook voor de laatste nieuwtjes!

Klik hier