In Motion

Kunstmaker
Talentontwikkeling

In Motion is onderdeel van het provinciale talentontwikkelingsprogramma ‘Het Talent van Flevoland 2′. Met dit aanbod wil Kunstlink Flevoland 4 keer per jaar verschillende dansdagen en weekenden plaats laten vinden in samenwerking met Flevolandse dansscholen uit verschillende gemeentes in de provincie. In Motion vormt een stevige aanzet waar het gaat om het ontdekken en ontwikkelen van danstalent.

De georganiseerde dansdagen zijn inhoudelijk divers van opzet omdat allerlei stijlen de revue kunnen passeren. Van waacking, urban contemporary, afro, dancehall, litefeet, jazz, hip-hop, modern tot klassiek of Afrikaanse dans. 

Jonge dansers een kans geven

Het doel van In Motion is om jonge dansers uit Flevoland de kans te geven om een beter inzicht te krijgen in hun eigen danstalent. Het gaat bij In Motion om het ontdekken van nieuwe stijlen, les krijgen van bijzondere dansdocenten en daarmee ‘het vuur van de echte danswereld’ te kunnen ervaren. Kunstlink Flevoland wil de deelnemers maximaal inspireren en stimuleren om hun passie verder te ontwikkelen middels deze dansbijeenkomsten geleid door docenten van binnen én buiten de provincie Flevoland. Naast de eigen ontwikkeling gaat het ook om kennismaken met hetgeen er beroepshalve mogelijk is in de dans. Na deelname aan In Motion hebben deelnemers meer inzicht gekregen in wat er nodig is voor een professionele carrière in dit vakgebied. De doelgroep is tweeledig: dansers van 10-13 jaar en dansers vanaf 14 jaar. Het maakt niet uit met welke dansstijl(en) de danser al in aanraking is geweest, en of dat in georganiseerd of niet-georganiseerd verband is gebeurd.   

In Motion dansdagen voeden het danstalent uit Flevoland maar de deelnemers zullen ook ervaren dat dit kunstenaarschap voor het merendeel keihard werken is. De deelnemers krijgen bovendien de kans te ijken waar ze op dit moment staan: Wat is mijn niveau ten opzichte van andere jonge talenten én waar sta ik ten opzichte van de professionele danspraktijk? Is dit misschien wat ik wil in mijn leven, elke dag professioneel dansen?

Doe mee met jouw dansschool

Ben je een dansschool en vind je het interessant om in de toekomst een In Motion dansdag te organiseren in samenwerking met Kunstlink Flevoland voor jonge dansers uit jouw regio? Neem dan contact op via info@kunstlinkflevoland.nl