In Motion

Kunstmaker
Talentontwikkeling

Op zondag 31 oktober 2021 kunnen gepassioneerde dansers van 10 jaar en ouder meedoen met In Motion in Balletschool Zeewolde. Met workshops van Michael Agbodo (Afrikaanse dans) en Tara Masimer (jazz/ modern). We starten om 12.00 uur en deelnemerskosten zijn € 20,-. Meld je nu aan via de formulieren hieronder.

Het Flevolandse workshopprogramma ‘In Motion’ geeft gepassioneerde dansers van 10 tot 14 jaar- en van 14 jaar en ouder de kans zich dicht bij huis verder te ontwikkelen. Viermaal per jaar kunnen zij zich verdiepen zich in verschillende danstechnieken, ontdekken waar hun talenten liggen, hun passie en plezier met gelijkgestemden delen en hun horizon verbreden.

In Motion is laagdrempelig van opzet: er is geen auditie nodig. De workshopreeks is bedoeld voor dansers met een hoog (ambitie)niveau én voor ook dansers die iets minder gevorderd zijn en/of wiens ambitie nog niet zo uitgesproken is.

Aanmelden

Ben je jonger dan 14 jaar? Meld je dan aan via dit formulier.
Ben je 14 jaar of ouder? Meld je dan aan via dit formulier.

Over de workshopleiders

Michael Agbodo is geboren in Togo, West-Afrika en groeide op in een omgeving vol muziek en dans. Hij volgde een dansopleiding in Togo, waarna hij jarenlang danste bij beroemde gezelschappen in West-Afrika. Daarnaast verdiepte hij zich in ‘jazz’ door te studeren aan het ‘Centre De Formation Professionelle Et D’Etudes Superieures En Danse OFF JAZZ’ in Frankrijk. Zijn combinatie van traditionele Afrikaanse dans met de jazz leidde tot een modernere versie van de Afrikaanse dans.

Naast zijn werkzaamheden als professioneel danser en choreograaf, geeft Michael lessen en workshops in traditionele Afrikaanse dans en in moderne afro-jazz dans. Michaels manier van lesgeven is bijzonder stimulerend en energiek.

Tara Masimer is danser, choreograaf en dansdocent. Ze werkt onder meer bij de Hogeschool voor de Kunsten CODARTS in Rotterdam en geeft al tien jaar les aan het Lucia Marthas Instituut voor Podiumkunsten in Amsterdam en Groningen. Ze ontving haar Masters Of Fine Arts in Dance van de Hollins University in de Verenigde Staten.

De unieke jazzstijl van Tara brengt diepte en veelzijdigheid in je danstraining. Elke les is vormgegeven om de expressie van je eigen ervaringen aan te moedigen door middel van beweging en vorm, waarbij de grenzen van traditionele ritmes worden verlegd. Breng je verlangen om te leren en plezier te hebben mee om je eigen groei als danser in te stappen

Over In Motion

In Motion is onderdeel van het provinciale talentontwikkelingsprogramma “Talent in de regio/ Het talent van Flevoland 2’. Kunstlink heeft in samenwerking met Flevolandse dansscholen het workshoptraject ‘In Motion’ ontwikkeld als dansonderdeel van dit programma. Het lesprogramma is intensief en gevarieerd met aandacht voor uiteenlopende stijlen als afro, waacking, urban contemporary, modern, jazz en klassiek. De docentenpoule bestaat uit professionele aansprekende dansdocenten met een lange staat van dienst in het (inter)nationale dansveld. In Motion vindt 4 x per jaar in een Flevolandse dansschool plaats en maakt haar debuut in Balletschool Zeewolde.

In Motion wil talent voeden, vormen en uitdagen, maar ook een doorkijkje in ‘de echte wereld’ geven; laten zien wat er beroepshalve mogelijk is in de dans en wat er nodig is voor een carrière in dit vakgebied. De lessen inspireren, maar maken ook duidelijk dat het kunstenaarschap voor het merendeel ‘gewoon’ keihard werken is. De leerlingen krijgen bovendien de kans hun ‘kunnen’ te ijken. Waar sta ik ten opzichte van andere jonge talenten en ten opzichte van de professionele danspraktijk? Is dit wat ik wil? Is dit waar ik goed in ben? In Motion vormt een extra aanzet waar het gaat om het ontdekken en ontwikkelen van ‘jouw’’ talent.