Next Move

Kunstmaker
Talentontwikkeling

Ben jij tussen de 12 en 21 jaar, gepassioneerd danser en wil jij je verder ontwikkelen? Dan is er Next Move, het provinciale talentontwikkelingsproject van Kunstlink!

Next Move is dé danstalentklas van Flevoland

Bij Next Move krijgen gepassioneerde dansers tussen de 12 en 21 jaar de kans zich dicht bij huis verder te ontwikkelen. Ze verdiepen zich in verschillende danstechnieken, ontdekken waar hun talenten liggen, delen hun passie en plezier met gelijkgestemden en verbreden hun horizon. Het provinciale talentontwikkelingsproject van Kunstlink kan worden gebruikt als voorbereiding op een dansvakopleiding en wordt gevolgd naast de reguliere danslessen. De danstalentenklas komt tweewekelijks vijftien zaterdagen zes uur lang samen.  

Les krijgen van de besten

Dansers krijgen bij Next Move les van de beste dansdocenten van Nederland, vaak verbonden aan en/of werkzaam zijn bij de dansvakopleidingen. Het lesprogramma is intensief en gevarieerd; van klassiek ballet tot afro en van improvisatie tot physical movement. Het programma besteedt ook aandacht aan onder meer de artistieke ontwikkeling, de eigen danspersoonlijkheid en bijvoorbeeld kennis van de dansgeschiedenis. De dansers creëren eigen werk en treden als groep op tijdens diverse professionele podia in Flevoland. 

Meedoen aan Next Move 

Meedoen aan Next Move kan alleen door te auditeren. Tijdens de auditie wordt gekeken naar wat de dansers al kunnen en wat ze nog kunnen leren. De auditanten laten tijdens de auditie een performance zien van minimaal een minuut en maximaal twee minuten. Deelname aan de auditie is gratis. De auditiedata voor de komende Next Move zijn nog niet bekend. 

Next Move 2019-2020 

De danstalentenklas 2019-2020 is begonnen in oktober 2019 en eindigt in mei 2020.  

Het provinciale talentontwikkelingsproject Next Move is een initiatief van Kunstlink en is onderdeel van het programma Het Talent van Flevoland. Next Move wordt gerealiseerd dankzij ondersteuning door Fonds voor Cultuurparticipatie en Provincie Flevoland.

Volg Next Move ook Facebook

Klik hier