Passie voor Flevoland

Beleidsmaker, Kunstmaker, Kunstorganisatie
Amateurkunstontwikkeling, Talentontwikkeling

Bijzondere podiumkunsten op bijzondere locaties in Flevoland, dat is wat Passie voor Flevoland brengt. Lokale theatergroepen, koren, orkesten, verhalenvertellers, dansers, andere kunstbeoefenaars en vooral inwoners geven korte voorstellingen op karakteristieke plekken waar het publiek langs wandelt of fiets. Flevolanders vertellen Flevolanders over prangende thema’s, onvergetelijke historie of juist verrassende toekomstverwachtingen.

Kunstlink organiseert sinds 2004 Passie voor Flevoland samen met lokale en culturele partners. In 2020 ondersteunen wij:

[Wegens de coronamaatregelen zijn de onderstaande evenementen afgelast of uitgesteld]

  • De Meerpaal In Dronten. Zij organiseren in september 2020, in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid, een event waar Drontenaren de begrippen ‘vrij’ en ‘onvrij’ op een bijzondere manier kunnen ervaren;  
  • Lelykracht in Lelystad. Zij herhalen in het voorjaar de theaterroute Straat op de Kaart: bewoners en kunstenaars uit Lelystad vertellen persoonlijke verhalen in de wijk. Bekijk hieronder de video van de première in november 2019;
  • TOP-Theaterproducties. Zij brengen in enkele theaters de eerste editie van de trilogie ‘Flevo-land van de toekomst’. In deze productie vertellen diverse gezelschappen over de geschiedenis van Flevoland. De drie thema’s van Flevoland die worden verteld zijn: ‘geschiedenis van de Zuiderzee’; ‘de inpolderingsgeschiedenis’ en ‘iconen van vernieuwing’;
  • het Visfoodfestival op Urk. Samen met de organisatoren onderzoeken we de mogelijkheden om op Urk een nieuwe theaterroute te maken als het cultureel onderdeel van het festival in juni 2020.
  • Stichting halo, toneelvereniging Nooit Te Laat en locatietheatergroep Prins te Paard in Rutten, gemeente Noordoostpolder. Binnenkort wordt het dorpshuis De Stiepe gesloopt. Als eerbetoon aan haar historie wordt hier de voorstelling EINDE. Kunstlink ondersteunt met de promotie en documentatie van het proces en de voorstelling op 5, 6, en 7 november 2020.

Het verhaal van Flevoland

Passie voor Flevoland is onderdeel van Het verhaal van Flevoland uit de omgevingsvisie van Provincie Flevoland. In deze visie geeft het provinciebestuur aan hoe zij de toekomst van Flevoland de komende tientallen jaren voor zich ziet. Met Het verhaal van Flevoland wordt de specifieke historie en de schoonheid van het gecreëerde landschap gekoesterd. 

Straat op de Kaart

Straat op de Kaart

Lelystad Kempenaar 2019