10 juni 2024

14 nieuwe projecten van start in Flevoland

Op 5 juni heeft de vakkundige jury van ‘Pak Het Podium’ 14 amateurkunstprojecten geselecteerd die worden gehonoreerd. Deze fantastische plannen worden uitgevoerd en de bedenkers krijgen begeleiding op maat, ondersteuning van een professionele maker, extra publiciteit en een geldbedrag van maximaal € 5.000.

Amateurkunstenaars en –verenigingen konden tot 18 mei een plan indienen om te schitteren op het podium met een interessante, innovatieve of andere unieke productie. Het project ‘Pak Het Podium’ geeft de amateurkunst in Flevoland op deze manier een impuls door nieuwe samenwerkingen en innovatie te faciliteren.

In totaal waren er 32 aanmeldingen, waaruit de driekoppige, onafhankelijke jury een selectie heeft gemaakt. De aanvragen die niet zijn gehonoreerd, krijgen alsnog een steuntje in de rug aangeboden, in vorm van een kosteloos adviesgesprek met expertisecentrum Kunstlink Flevoland.

De 14 geselecteerde plannen van kunstenaars en –verenigingen zijn:

 1. Carrefour en Cultuurbedrijf Noordoostpolder uit Emmeloord – Blikopener
 2. Dijkdichters Juul en Derya uit Lelystad – Ontmoeten in verbinding
 3. Duo ZoZo uit Almere – Clownfestival Lelystad
 4. Gruis uit Lelystad – Straattheater
 5. Jan van den Brande uit Lelystad – Een treedje hoger
 6. Jasper de Bruyn uit Amsterdam – Comedy Night
 7. Jeugdtheaterschool Lelystad – Voel je verbonden!
 8. Kamerkoor Lelystad – Pop ontmoet klassiek
 9. Lelystadse Fotoclub – Lelystad fotografeert
 10. Muziektheatergroep Expressie uit Dronten – Muziekvoorstelling “Abnormaal”
 11. Stephanie van Baggum uit Almere – Gesprekstuintje
 12. Stichting Multiculturele Organisatie Almere – Schrijverskamp
 13. Theatergroep Droog uit Lelystad – Vrijheid
 14. Top Almere – Belevingstheater

De projecten komen uit vele hoeken van Flevoland en zijn divers. Zo wil Stephanie van Baggum graag een gesprekstuintje starten waar je kan onthaasten, ontmoeten en je literair kan uiten. Terwijl het clownsduo ZoZo een uniek clownsfestival willen opzetten. Samen laten deze 14 projecten de ondernemingskracht en creatieve drijfveer van Flevoland zien. Dat is een podium waard!

Pak Het Podium is een project van Kubus en Kunstlink Flevoland, en wordt gefinancierd door Fonds voor Cultuurparticipatie, het Cultuurfonds Flevoland, gemeente Lelystad en provincie Flevoland.

Foto: juryberaad Pak Het Podium