6 oktober 2021

Almeerse Jaïnda beste muzikant bij Kunstbende

De winnaars van de finale van Kunstbende 2021 zijn bekend! De finale vond plaats in de Kromhouthal in Amsterdam op 2 oktober 2021. Honderd acts streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden op grote podia, van Mysteryland tot Oerol. Bekijk alle winnaars via Kunstbende.

Twee winnaars uit Flevoland

Ook Flevolands talent viel in de prijzen. De 18-jarige Jaïnda uit Almere won de eerste plek in de categorie Muziek en de 14-jarige Joyliana uit Biddinghuizen won de derde plek in de categorie Influencer. Het was voor Jaïnda de derde en laatste keer dat ze aan Kunstbende kon meedoen. Bij de vorige twee edities werd ze steeds tweede in de voorronde van Flevoland, dit jaar mocht ze door naar de finale. De finale-acts van Jaïnda, Joyliana en alle andere nummers één, twee en drie zijn vanaf maandag 11 oktober terug te kijken op youtube.com/kunstbende.

foto’s Jaïnda: Marcel Krijgsman. Foto’s Joyliana: Arno Stevens

Ontwikkelingstraject & stimuleringsprijzen

Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar de finale. Daarna worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Check alle stimuleringsprijzen op kunstbende.nl/festival.

Kunstbende Flevoland

Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix. Kunstbende Flevoland is onderdeel van Kunstlink Flevoland en wordt mede gefinancierd door Provincie Flevoland.