14 mei 2020

Repeteren in afwachting van betere tijden

Koren, dansscholen, theatergroepen, ensembles en andere gezelschappen: allemaal kunnen ze hun passie of werk niet gezamenlijk uitoefenen zoals normaal. Creatief en innovatief zijn is nou juist waar kunstmakers goed in zijn. Veel gezelschappen hebben dan ook iets bedacht op de maatregelen, in afwachting van betere tijden. 

Zo repeteert theatergroep Droog! uit Lelystad via videobellen en geeft Balletschool Zeewolde buiten balletles aan kinderen en jongeren.

Ook ontstaan er creatieve samenwerkingen. Drie kunstdocenten zijn samen een project aangegaan voor hun masteropleiding. Ze onderzoeken wat wel en wat niet werkt in het afstandsonderwijs. Muziekdocente Zoë schreef het lied ‘Besef’. Dansdocent Ingrid Krabbe danste vervolgens samen met haar cursisten op het nummer. Beeldend docent Tjiska vroeg haar cursisten om schilderijen te maken geïnspireerd door het lied. De resultaten zijn gemonteerd tot een filmclip.

Deel je verhaal en inspireer elkaar

Heeft jouw gezelschap of school ook iets gevonden op de maatregelen? Deel je verhaal en foto’s/video’s met ons via info@kunstlinkflevoland.nl. We delen het graag met de rest van Flevoland. Wie weet inspireer jij op die manier een ander!