16 november 2021

Best of Flavourland uitgesteld

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen kan Flavourland in Corneel op zaterdag 20 november helaas niet doorgaan. Achter de schermen wordt hard gezocht naar een nieuwe datum. Ticketkopers ontvangen zo snel mogelijk een e-mail met meer informatie.

Let op: wij houden ons aan de coronamaatregelen die gelden op het moment dat het evenement plaatsvindt. Daarom is het na 25 september nu verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of op papier + ID te tonen aan de ingang. Meer info

Flavourland is de provinciale popprijs voor alle bands & acts uit de provincie Flevoland, georganiseerd door Kunstlink Flevoland, in samenwerking met poppodia De Meester, Corneel en De Klos. Op 20 november staan uitblinkers van vorige Flavourland-edities op het podium van Corneel! Verwacht een avond vol herkenning, met onder andere reünies van bands die je eerder op Flavourland hebt gezien: Hard & Heady, MOVUS en nog meer!

Hard & Heady

Hard & Heady was tijdens hun gehele bestaan een begrip in Flevoland en daarbuiten. Door hun winst van Flavourland 2015 werden zij een jaar lang gezien als de beste band van Flevoland. Ze hebben zichzelf in 2016 dan ook zo veel mogelijk bewezen: ze speelden in dat jaar maarliefst 43 keer door het hele land, met shows die reikten van kleine kroegen tot het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Flevoland en alles daartussen. Kort na Flavourland, won Hard & Heady ook Studenten Band Festival in Zwolle, en als klap op de vuurpijl sleepten ze ook nog de publieksprijs binnen bij de landelijke finale van Sena Performers PopNL Awards.

De supergroep maakte soul en funk met een eigenwijze visie en wisselden hoge, soulvolle zangpartijen van Maik IJpelaar af met net-niet overdreven solo’s van gitarist Joey Unitli, toetsenist Allard de Bruijne, bassist Richie Pattynama (die er deze avond helaas niet bij kan zijn) en drummer Sonny Ketting. Hard & Heady komt speciaal voor Best Of Flavourland terug naar Corneel en het belooft een ouderwets spektakel te worden! Verwacht omver geblazen te worden door de energie show van de oud-bandgenoten die sinds de band uit elkaar is gegaan alles hebben gedaan behalve stil zitten.

Hippie Caught Dancing

Tussen 2013 en 2018 maakte Hippie Caught Dancing het muzieklandschap van Flevoland en omstreken onveilig met hun onvervalst “Blues Rock ‘n’ Country Roll” en wisten menig voetje van de vloer te krijgen. Zo deelden ze onder andere het podium met de blueshelden van King Of The World, speelden ze op festivals als Bier, Bands en Bunkeren en werden ze in 2016 door publiek én jury verkozen tot de beste band van de voorronde van Flavourland in Lelystad. Op 20 november komen ze nog één keer terug om Corneel volledig op zijn kop te zetten. Peace on Motherswingers!

MOVUS

Het Lelystadse trio MOVUS, met leden van Crosseyed And Banished en Goddamn Dinosaur, smelt groove rock, blues en stoner samen tot een poel van eigenwijze nummers met fijne hooks!

Tijdschema
20:00 Zaal open
20:30 MOVUS
21:40 Hippie Caught Dancing
22:40 Hard & Heady