27 augustus 2020

Dansprogramma Next Move hervat na corona en vakantie

Nu de zomervakantie voorbij is en dansers weer mogen dansen, kan het resterende lesprogramma van de danstalentklas Next Move ingehaald worden. Door corona vielen de lessen een tijdje uit. Maar stilzitten deden deze getalenteerde dansers niet.

Niemand minder dan Dansdocent Dian Knigge-IJkhout stelde een programma met opdrachten samen, waardoor de dansers van Next Move thuis aan de slag konden.
Zo maakten de dansers een solo geïnspireerd op jouw dagelijkse bewegingen in huis en maakten ze in tweetallen een choreografie. Next Move dansers Hasse Taekema, Mila Stam en Elsbeth de Boer deelden hun filmpjes met ons.

Next Move

Next Move is de danstalentenklas van Flevoland. Gepassioneerde dansers tussen de 12 en 21 jaar de kans zich dicht bij huis verder te ontwikkelen. Ze verdiepen zich in verschillende danstechnieken, ontdekken waar hun talenten liggen, delen hun passie en plezier met gelijkgestemden en verbreden hun horizon.
Dansers krijgen bij Next Move les van de beste dansdocenten van Nederland, vaak verbonden aan en/of werkzaam zijn bij de dansvakopleidingen. Het lesprogramma is intensief en gevarieerd; van klassiek ballet tot afro en van improvisatie tot physical movement.

Het provinciale talentontwikkelingsproject Next Move is een initiatief van Kunstlink en is onderdeel van het programma Het Talent van Flevoland. Next Move wordt gerealiseerd dankzij ondersteuning door Fonds voor Cultuurparticipatie en Provincie Flevoland.