29 november 2021

Digitale cultuurgids maakt cultuursector Lelystad zichtbaar

Op 1 december 2021 wordt de Cultuurgids Lelystad gelanceerd. Kubus werkt al geruime tijd, in samenwerking met Lelystadse verenigingen en organisaties op het gebied van kunst en cultuur, aan een digitale gids. In de gids is een overzicht te vinden van culturele instellingen, stichtingen, verenigingen, particuliere initiatieven, kunstenaars en galeries. De Cultuurgids Lelystad is voor iedereen vanaf 1 december toegankelijk en is te vinden op www.cultuurgidslelystad.nl.

Cultuurgids digitaal

De Cultuurgids is van en voor iedereen. Eerder werd er door Kubus een papieren gids, De OOK (Oog Op Kunst), uitgegeven. Hierin stond, net zoals bij de Cultuurgids, iedereen in Lelystad die actief is op het gebied van kunst en cultuur. Twee jaar geleden is er een kort onderzoek geweest onder een aantal organisaties over de digitalisering van De OOK. De resultaten waren unaniem. Iedereen was voor een digitale versie van De OOK. Aino Merits, Intendant Amateurkunst: “Er is continu beweging in de cultuursector. Hierdoor komen er nieuwe groepen bij, maar vallen er ook wel eens groepen af. Het voordeel van de Cultuurgids digitaal is dat deze ook goed up-to-date te houden is. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat. Alle organisaties en locaties op het gebied van kunst en cultuur in Lelystad overzichtelijk op één plek!”

Toolkit

De verenigen en organisaties worden deelgenoot gemaakt van de Cultuurgids Lelystad. Voor hen is er dan ook een toolkit ontwikkeld. In deze toolkit zitten PR en communicatiemiddelen om kenbaar te maken aan derden dat de Cultuurgids er is!

Er is veel informatie verzameld over iedereen die op dit moment actief is op het gebied van kunst en cultuur. Daarmee is een zo compleet mogelijke gids gecreëerd. Mochten er organisaties en verenigingen zijn die zich er niet tussen zien staan, dan kunnen zij contact opnemen met Aino Merits, Intendant Amateurkunst via a.merits@dekubuslelystad.nl.