3 oktober 2023

Drie Flevolandse winnaars tijdens Kunstbende Young Creators finale 2023

Lelystad, 1 oktober 2023 – Na voorrondes met honderden acts in alle provinciën van het land, was het afgelopen zaterdag zover: de finale van Kunstbende op het Young Creators Festival in de Melkweg en Lovelee, Amsterdam. De prijswinnaars zijn inmiddels bekend, waaronder dit jaar wel 3 Flevolandse overwinningen. De prijzen zijn behaald door FloenK, Anna Havelaar en Maroua Loukili. 
Tijdens de finale streden honderd acts in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. Uit elke categorie werd er een 1e, 2e en 3e prijswinnaar gekozen.

Driemaal Flevolandse overwinning

Flevoland werd dit jaar met 3 acts gerepresenteerd op het erepodium: in de categorie Theater haalde FloenK de 1e prijs binnen, in categorie Film veroverde jong talent Anna Havelaar uit Biddinghuizen de 1e prijs en in de Taalcategorie behaalde Maroua Loukili uit Lelystad de 2e prijs. Een bijzondere prestatie, want hiermee is Flevoland de enige provincie met wel twee 1e prijswinnaars.
Naast deze prijswinnaars zijn er meer Flevolandse Kunstbende finalisten die een podium voor zich hebben gewonnen. Zo verscheen Fashion finaliste Feline in een NOS Story op het Jeudjournaal en werd DJ Sita Garoeda geïnterviewd door CJP.

Overzicht alle winnaars

Honderd acts streden in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. Een overzicht van alle winnaars staat hier: https://www.kunstbende.nl/winnaars-2023

Aftermovie

De aftermovie van het Young Creators Festival 2023 staat op YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=7aBnfzVanDw&t=3s

Ontwikkelingstraject & stimuleringsprijzen

Iedere jongere kan gratis member worden van Kunstbende en meedoen aan tutorials en workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes door het hele land stromen de beste acts door naar de finale. Daarna worden de nummers één een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Check alle stimuleringsprijzen op kunstbende.nl/festival.

Over Kunstbende

Kunstbende is hét podium voor iedereen van 13 t/m 19 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere partners en sponsors. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Duncan Laurence, Kalvijn, Vincent Vianen en Martin Garrix.