31 januari 2022

Repetities openingsact Floriade gestart

Vanaf 14 april is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 met als thema ‘Growing Green Cities’. Vis à Vis heeft de eer om de Floriade te mogen openen met een nieuw en eigen spektakelstuk: SCHOONSCHIP. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een typische Vis à Vis performance in samenwerking met vijf dansscholen uit heel Flevoland en het Almeerse muziekensemble Black Pencil.

Samen met regisseur Marianne Seine van Vis à Vis ontwerpen vijf danscoaches de choreografie voor de 200 kinderen die meedoen aan de performance. De danscoaches van de vijf Flevolandse dans- en theaterscholen waar Vis à Vis mee samenwerkt voor de opening zijn:

  • Musicalschool ‘Light Up’, onder leiding van Nikita uit Urk;
  • Dansgroep Kubus, onder leiding van Ingrid Krabbe uit Lelystad;
  • Balletschool Zeewolde, onder leiding van Tilly Verhaar;
  • Moves Almere, onder leiding van Cefas Valdink;
  • Dansgroep De Meerpaal, onder leiding van Amarinske Brants uit Dronten.

SCHOONSCHIP is gratis toegankelijk van 13 t/m 16 april. Houd de website, Facebook en Instagram van Vis à Vis in de gaten, om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de voorstelling.

Laat ook jouw kunsten zien tijdens Floriade

Op Floriade Expo 2022 vind je een ruim aanbod aan kunst, cultuur en events. Ook jij kan daar je werk laten zien! Van amateur tot professioneel en van beeldende kunst tot podiumkunsten. Doe jij ook mee? Je leest alles over de mogelijkheden op de website van Floriade.