19 maart 2024

Goed idee voor de amateurkunst in Flevoland? Maak kans op € 5.000

Foto: Fotostudio Wierd

“Heb je een goed idee? Laat het ons weten en dan helpen wij je om jouw droom op de planken te krijgen.” Dat is het idee achter het nieuwe, verbindende kunstproject ‘Pak Het podium!’

Bekijk hier de uitgebreide video die Omroep Flevoland van dit item heeft gemaakt.

Amateurkunstenaars kunnen in het project een idee indienen. Een deskundige jury beoordeelt dat idee op artisticiteit en haalbaarheid. Komt het idee door de selectie, dan is er een subsidie beschikbaar van maximaal 5.000 euro. In totaal is er 40.000 euro subsidie beschikbaar om te verdelen.

Hulp van studenten
Tijdens het project worden de indieners gekoppeld aan twee studenten van Hogeschool Artez in Zwolle. De kunstenaars en de studenten gaan dan samen verder met de uitwerking van het plan.

Het idee achter die samenwerking is dat het overleg met de nieuwe generatie kunstenaars tot nieuwe verrassende inzichten zal leiden. In totaal kunnen 13 projecten worden gerealiseerd. De ideeën kunnen een bijdrage krijgen al naar gelang de kosten van het project.

“Niets is te gek”
Het maakt niet uit om wat voor soort kunst het gaat. Alle disciplines zijn welkom om een voorstel in te dienen. Het kan om toneel gaan, om muziek, beeldende kunst, een fototentoonstelling, poëzie of een mengelmoes van alle stijlen soorten en vormen. “Niets is te gek”, zegt directeur Alex van Zijl van De Kubus.

“We willen een impuls geven aan het amateurveld in Flevoland”, zegt Van Zijl. Van kunstenaars met een idee wordt geen gedetailleerd uitgewerkt dik rapport verwacht. “We hebben een formuliertje van één A4’tje”, zegt Van Zijl.

De aftrap van het project was maandagavond in De Kubus. Geïnteresseerden kunnen tot 18 mei a.s. een plan indienen via pakhetpodium.nl. Het project om de producties te realiseren loopt tot ongeveer augustus 2025.