20 november 2021 20.00 - 23.00 uur

Het beste van Flavourland

Flavourland, de provinciale popprijs voor alle bands en andere muzikale acts uit Flevoland, organiseert een ‘Best Of’-avond in Corneel. Op 20 november staan drie uitblinkers van vorige Flavourland-edities op het podium van het poppodium Corneel in Lelystad. Een avond vol herkenning, met onder andere bands die speciaal voor deze avond een eenmalige reünie-show zullen spelen. Tickets kosten 8 euro vooraf en 10 euro aan de deur. Bestel nu je tickets. 

Vrijwel al het muzikale leven kwam tijdens de lockdown stil te liggen, waaronder ook repetities en samenkomsten. Bands en acts geven aan op die grond nog niet klaar te zijn voor optredens zoals bij de wedstrijd Flavourland. Flavourland doet het daarom dit najaar eventjes anders dan de reguliere wedstrijd-vorm. De presentatie is wel weer als vanouds in handen van de Flevolandse legendes Yorgos en Olmo. Het tijdschema ziet er als volgt uit:

  • 20:00 Zaal open
  • 20:30 MOVUS
  • 21:40 Hippie Caught Dancing
  • 22:40 Hard & Heady

Hard & Heady

Één van die bands is Hard & Heady. Dankzij hun winst van Flavourland 2015 werden zij een jaar lang gezien als de beste band van Flevoland. Ze hebben zichzelf in 2016 dan ook zo veel mogelijk bewezen: ze speelden in dat jaar maar liefst 43 keer door het hele land, met shows die reikten van kleine kroegen tot het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Flevoland en alles daartussen. De band maakte soul en funk met een eigenwijze visie en wisselden hoge, soulvolle zangpartijen van Maik IJpelaar af met net-niet overdreven solo’s van gitarist Joey Unitli, toetsenist Allard de Bruijne, bassist Richie Pattynama (die er deze avond helaas niet bij kan zijn) en drummer Sonny Ketting.

Hippie caught dancing

Op de Best Of-avond mag Hippie Caught Dancing niet ontbreken. Tussen 2013 en 2018 maakte Hippie Caught Dancing het muzieklandschap van Flevoland en omstreken onveilig met hun onvervalst “Blues Rock ‘n’ Country Roll” en wist menig voetje van de vloer te krijgen. Zo deelde de band onder andere het podium met de blueshelden van King Of The World, speelden ze op festivals als Bier, Bands en Bunkeren en werden ze in 2016 door publiek én jury verkozen tot de beste band van de voorronde van Flavourland in Lelystad.

MOVUS

Als laatste toegevoegd aan de line-up is het Lelystadse trio MOVUS, met leden van Goddamn Dinosaur: groove rock, blues en stoner samengesmolten tot een poel van eigenwijze nummers, met fijne hooks!

Over flavourland

Flavourland is de provinciale popprijs voor alle bands & acts uit de provincie Flevoland, georganiseerd door Kunstlink Flevoland, in samenwerking met poppodia De Meester, Corneel en De Klos. Voor meer informatie kijk op www.flavourland.nl.

Foto Hard & Heady door John van der Zee

Foto: Hard & Heady