17 oktober 2023

HUB ‘Makers in verandering’ ondersteunt Lelystadse jongeren

12 tot en met 14 oktober vond de HUB ‘Makers in verandering’ van ArtEZ plaats in Lelystad. Tijdens deze 3-daagse co-creatie ervaring kwamen vertegenwoordigers van de organisaties Kunstlink, Kubus, Spot!, The Cube, FleCk en Strictly Live bijeen om in de HUB te onderzoeken hoe we Lelystadse jongeren kunnen ondersteunen in het vertellen van hun verhaal.

De HUB startte de creatieve zoektocht naar verhalen van jonge Lelystedelingen en manieren om deze verhalen tot uiting te brengen door middel van kunst en cultuur. Op donderdag 12 oktober faciliteerde de Kubus de eerste dag van de HUB, die in het teken stond van kennismaking en informeren. Op deze dag zijn de deelnemers geïntroduceerd aan het vraagstuk en wisselden zij ideeën en inspiratie uit.

Vervolgens is de HUB op vrijdag 13 oktober onder begeleiding van SPOT! het stadscentrum van Lelystad in getrokken om op onderzoek te gaan. Tijdens deze dag hebben zij deelgenomen aan verschillende workshops en andere creatieve uitingen. Er werd ingezoomd op en gebruik gemaakt van creatieve disciplines zoals zoals muziek, taal, spoken word, theater, dans, grafisch, fotografie en video.

De 3-daagse creatieve zoektocht werd op de zaterdag afgesloten met de eindresultaten die uitgebreid zijn vertoond in de theaterzaal van de Kubus, Lelystad. Al met al was het een succesvolle en leerzame samenwerking voor alle deelnemers.