3 november 2021

In Motion van start bij Balletschool Zeewolde

Op zondagmiddag 31 oktober kwamen 28 gepassioneerde dansers van 10 jaar en ouder samen in Balletschool Zeewolde om mee te doen aan de eerste editie van In Motion. Het Flevolandse workshopprogramma In Motion geeft gepassioneerde dansers van 10 en ouder de kans zich dicht bij huis verder te ontwikkelen. Viermaal per jaar kunnen zij zich verdiepen zich in verschillende danstechnieken, ontdekken waar hun talenten liggen, hun passie en plezier met gelijkgestemden delen en hun horizon verbreden. 

De jonge dansers kregen les van Michael Agbodo tijdens een inspirerende workshop moderne Afrikaanse dans, waarbij ook teruggegrepen werd op oeroude tradities.  Daarna gingen de dansers door met Tara Masimer, die in een stevig lestempo haar internationale visie op jazz & modern overdroeg op de deelnemers. Op basis van leeftijd waren vooraf twee groepen samengesteld, die om beurten les van de workshopdocenten kregen. Na afloop van elke les liet de ene groep aan de andere een korte choreo/ dans zien, die ze tijdens de workshop ingestudeerd hadden.

De volgende editie van In Motion wordt georganiseerd in samenwerking met dansschool MOVES! Almere en vindt daar ook plaats eind van dit jaar/ begin volgend jaar.

Over In Motion

In Motion is laagdrempelig van opzet: er is geen auditie nodig. De workshopreeks is bedoeld voor dansers met een hoog (ambitie)niveau én voor ook dansers die iets minder gevorderd zijn en/of wiens ambitie nog niet zo uitgesproken is.

Foto’s en filmpje: Jinte Verhaar