10 juli 2023

Inspirerende bijeenkomst kunst in het sociaal domein

De toevoeging van kunst in het sociaal domein is nog altijd een bijzondere, nuttige en bovenal inspirerende ontwikkeling. Om de activiteit en verbinding te vergroten, vond er afgelopen donderdag 29 juni een bijeenkomst over kunst in het sociaal domein plaats in de Kubus te Lelystad. De aanwezigen zijn geïnformeerd over belangrijke ontwikkelingen, geraakt door de mooie ervaringen en kregen de kans om meer met elkaar te verbinden.

Na een introductie van Myriam Cloosterman, begon de bijeenkomst met een lezing van Atty Bax. Ze vertelde over de rol die kunst en creativiteit spelen in onze samenleving en opzichte van positieve gezondheid voor lichaam en geest, ondersteund met wetenschappelijke modellen en mooie praktijkvoorbeelden.

Vervolgens gaf Cyrelle Failé een ontroerende, maar krachtige presentatie over haar recente fotoproject, waarin het persoonlijke verhaal van mensen uit de stad in beeld werd gebracht. Het fotoproject beeldt uit en vertelt hoe de deelnemers van het project ondanks tegenslagen en kwetsbaarheden sterk in het leven staan. Dankzij de kunst van het schrijven, uitbeelden en fotograferen, zijn deze verhalen in de vorm van een tentoonstelling te bekijken in het Gemeentehuis van Lelystad.

De bijeenkomst ging op muzikale toon verder met een presentatie van Rohan Poldervaart, musicus en expert in zang. Na een korte, interactieve demonstratie van zijn rol als ‘innovative choir leader’, waarbij de bezoekers uit volle borst meezongen, vertelde hij in een presentatie over zijn werk als musicus in de zorg. Zo vormde hij in Lelystad een koor met ouderen in een zorgcentrum.

Na afloop was er onder leiding van Myriam een actief kennismakings- en netwerkmoment. De bezoekers van de bijeenkomst gingen geraakt, geïnspireerd en geïnformeerd weer naar huis.