21 september 2022

Kunstbende seizoen 2022-2023 is geopend!

Vanaf vandaag kunnen jonge makers zich weer aanmelden voor het nieuwe seizoen van Kunstbende, dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar in Nederland. De community biedt gratis workshops, tutorials, memberdagen, een wedstrijdtraject en coaching. Daarnaast kunnen jongeren op kunstbende.nl een profiel aanmaken, connecten met andere jongeren en feedback geven op elkaars projecten.

Kunstbende: de KLUB voor jonge makers

In 2022-2023 wil Kunstbende nog meer jongeren in Nederland stimuleren hun creatieve skills te ontwikkelen. Denk aan content maken, dansen, schilderen, schrijven, acteren, filmen, muziek maken, dj-en en kleding maken. Het plezier staat voorop; Kunstbende biedt een veilige omgeving met een clubgevoel waarin jongeren zonder druk samen kunnen creëren. Het aanbod is toegankelijk, gratis en divers, zodat zoveel mogelijk jongeren er gebruik van kunnen maken.

Nieuw: live memberdagen

De afgelopen jaren hebben de lockdowns er flink ingehakt bij jongeren. Depressie lag op de loer, jongeren maakten zich zorgen om de problemen in de wereld en de druk op school nam toe. Bij Kunstbende kwamen deze thema’s terug in de acts van jongeren. De noodzaak om elkaar echt te ontmoeten en te praten over hun werk, nam bij ze toe. Kunstbende speelt dit seizoen op deze behoefte in via real life memberdagen, zie het Te doen-overzicht.

Projecten

Niet alleen tijdens memberdagen, maar ook online kunnen jongeren praten over hun werk met anderen. Via hun profiel kunnen ze projecten uploaden en daarop feedback krijgen van andere members. Als ze hun projecten op openbaar zetten, kunnen ze hun profiel gebruiken als portfolio. Zoeken ze specifiek iemand om mee samen te werken, dan kunnen ze een berichtje achterlaten op het Prikbord. De mensen die zij online leren kennen, kunnen ze dan weer ontmoeten tijdens de offline events van Kunstbende.

Kunstbende

Kunstbende is dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 19 jaar. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere partners en sponsors. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Trijntje Oosterhuis, Abdelkader Benali, Kalvijn en Martin Garrix.