4 maart 2021

Kunstcoaches voor jongeren

Kunstbende Flevoland werkt dit jaar met Kunstcoaches in iedere categorie. Jongeren kunnen meedoen aan de gratis workshops, maar zich ook inschrijven voor de regionale voorronde met hun act of werk. Om deze jonge makers extra ondersteuning te bieden, krijgen zij vanaf het moment van aanmelden een kunstcoach toegewezen.

Zo begeleid de Almeerse mode ontwerper Kasper Jongejan jong fashion talent met hun eigen ontwerp en werkt artiest Femmetastic met de DJ’s in de dop aan hun podiumprsentatie, zodat alle deelnemers op zondag 6 juni vol zelfvertrouwen op het Kunstbende podium in Corrosia in Almere Haven kunnen staan.

Kunstbende Flevoland vindt het belangrijk dat iedere jongere, die het leuk vindt om te maken, de kans krijgt om zich daarin verder te ontwikkelen. Dit gebeurt vaak al bij de lokale culturele instellingen in Flevoland en soms ontdekt een jongere het makerschap volledig op eigen houtje. Door middel van laagdrempelige workshops laat Kunstbende hen kennis maken met de mogelijkheden die er zijn wanneer ze helemaal zelfstandig iets gaat maken. Dit delen met een jury en publiek kan daarna een volgende stap zijn. Het belangrijkste is dat de omgeving hen stimuleert om er alles uit te halen wat erin zit.

Kunstbende is er voor iedereen, onafhankelijk van je niveau. Ben je een docent en werk je met jongeren die plezier hebben in dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal of theater? Spoor ze vooral aan om zich in te schrijven bij KLUB Kunstbende, zo blijven ze op de hoogte van alle activiteiten. Dit kan via www.kunstbende.nl.