23 september 2020

Start van creatief lab voor jongeren

Makerslab Flevoland is de plek voor jonge kunstenaars om samen te komen en te creëren. Binnenkort start Makerslab in samenwerking met Creative Artlabs Almere en met URBN Village in Lelystad met een middag vol workshops. Hiervoor zijn we op zoek naar jongeren tussen de 14 en 24 jaar die willen MAKEN: muziek, fashion ontwerpen, fotograferen, performances of beeldend werk of misschien nog een andere stijl.

Aan deze twee proefdagen van Makerslab kunnen jongeren gratis meedoen:

  • Almere: zaterdag 24 oktober, 13.00-17.00 uur in Creative Artlabs (De Bivak 1).
  • Lelystad: zondag 8 november, 13.00-16.00 uur in URBN Village (Agorahof 18).

Aanmelden voor Makerslab gaat via www.makerslabflevoland.nl. . Na deze succesvolle proefdagen, kun je verder werken in Makerslab waar je wordt begeleid door professionals in de ontwikkeling van je eigen artistieke talent! Wel tegen een kleine vergoeding. Volg Makerslab Lelystad en Makerslab Almere ook op Instagram.

Over Makerslab

Jonge talentvolle cultuurmakers vinden in Flevoland niet overal de mogelijkheden om hun talent ten volle te kunnen ontwikkelen. Daarom start Kunstlink Flevoland in 2020 met een pilot van het Makerslab, een broedplaats waar jongeren zich, samen met professionals en met elkaar, artistiek verder kunnen ontwikkelen. In deze pilot is aansluiting gezocht bij bestaande broedplaatsen (Creative Artlabs Almere en URBN Village in Lelystad) die deze mogelijkheden bieden. Makerslab Flevoland biedt daarin workshops aan van experts waarin Jonge kunstenaars samen komen en waar ze mogen experimenteren en creëren. Het Makerslab wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

UPDATE 15 oktober 2020:
Vanwege nieuwe Coronamaatregelen worden de startdagen van Makerslab Lelystad en Almere uitgesteld. Naar verwachting vinden ze plaats in het voorjaar. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.