30 november 2020

Meerjarige subsidie voor Kunstbende Flevoland

Verschillende culturele instellingen en cultuurmakers zijn opgenomen in de Almeerse Basisinfrastructuur Cultuur. Met trots mogen we mededelen dat ook Kunstbende Flevoland is opgenomen in de Almeerse Basisinfrastructuur Cultuur. Vanaf 2021 gaat het nieuwe subsidiestelsel voor cultuur in waarbij instellingen één-, twee, of vierjarige subsidie krijgen vanuit de gemeente. Incidentele financiering loopt via Cultuurfonds Almere.

Gemeente Almere: “Kunstlink is gewaardeerd partner van de gemeente in het bevorderen van cultuurparticipatie onder Almeerse en Flevolandse jongeren. De gemeente heeft vertrouwen in Kunstlinks frisse ambitie voor de komende jaren. Het festival Kunstbende brengt Almere een beproefd recept, ontwikkelt zich op basis van leerpunten uit vorige edities en weet uitstekend in te spelen op actuele trends in cultuur en samenleving. Onze jongeren kunnen bij Kunstbende niet alleen podiumervaring opdoen, Kunstbende fungeert voor hen ook als een warme opleidingsplek, waar de culturele sector in Almere in de toekomst van kan profiteren.”

Zekerheid voor de Almeerse cultuursector

Gemeente Almere biedt met deze meerjarige subsidies zekerheid aan de Almeerse cultuursector. Zo kunnen cultuurinstellingen vanuit een solide en gewaardeerde plek in de basisinfrastructuur verder groeien, eigen inkomsten verwerven en hun ondernemerschap verder uitbouwen. Met hun activiteiten geven ze vorm aan de identiteit van Almere en zorgen ze dat cultuur voor alle Almeerders dichtbij is.

Kunstbende Flevoland is een kweekvijver voor talent

Al jaren dringen Flevolandse talenten door tot de finale van de landelijke Kunstbende-wedstrijd. Kunstbende Flevoland organiseert voor de deelnemers uit onze provincie op verschillende plaatsen inspirerende workshops. Hier kunnen Flevolandse jongeren van 13 tot en met 18 jaar kennismaken met de landelijke talentenjacht en/of hun act verbeteren. 

Kunstbende biedt jongeren in de vorm van de landelijke wedstrijd een groot podium. Verspreid over het hele land, en dus ook in Flevoland, zijn twaalf voorrondes waar de deelnemers strijden om een plek in de landelijke finale. Jongeren kunnen zich inschrijven voor een of meer categorieën, met de keuze uit dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal, theater en influencer. 

In Flevoland organiseren Kunstlink Flevoland en Corrosia, Theater Expo & Film in Almere de programmering van Kunstbende Flevoland. Sinds 2017 werken we aan het opzetten van een provinciale infrastructuur met lokale workshoprondes. Hier kunnen de Flevolandse jongeren laagdrempelig kennismaken met Kunstbende en podiumervaring opdoen.