30 januari 2020

Meld je aan voor Dance Gathering Flevoland 2020

Dance Gathering Flevoland: dé jaarlijkse dag waarop dansend Flevoland samenkomt om workshops te volgen van top-dansdocenten uit het hele land. En strijden tijdens de danswedstrijd om de eerste plek. Dance Gathering is dit jaar op zondag 1 maart van 10.00 tot 17.00 uur in de Kubus in Lelystad. De inschrijving is geopend!

De workshops

Klassiek door Wendy Paulusma
Wendy Paulusma volgde haar balletopleiding aan de Nationale Balletacademie van de Theaterschool aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna was zij in de jaren 2001 tot en met 2007 verbonden aan Het Nationale Ballet.

Mix Styles door Jeanne van Beek
Jeanne geeft les aan 5 ’O Clock Class, de vooropleiding van de Academie voor Theater en Dans van de AHK. Jeannes lessen heten niet voor niets Mixed Styles, waarbij zij niet specifiek aan één urban stijl als House, Afro, Dancehall of Hiphop werkt, maar alles in één les weet te combineren.

Repertoire vs. impro door Ramy Tadrous
Ramy Tadrous trad op 20-jarige leeftijd toe tot het wereldberoemde balletgezelschap van Wiener Staatsoper Oostenrijk. In het seizoen 2005/2006 verhuisde hij naar Frankrijk om solist te worden in nog een ander bekend balletgezelschap; Le Ballet de l’Opera National du Rhin, om daar in 2010 te promoveren tot Principal Dancer/ eerste solist.

Hiphop door Victoria Osipova
Victoria is echte forte is Hiphop; vandaar dat Victoria Hiphop-lessen geeft aan de 5 ’O Clock Class, de meest veelzijdige, allround hbo-vooropleiding voor hedendaagse dans van Nederland (van urban dance, jazz- en musicaldans tot moderne dans). Daarnaast danste zij o.a. in een clip Martin Garrix en geeft zij Hiphop clinics door heel Nederland en daarbuiten.

Choreografie & maken door 155
155 bestaat uit creatieve vrienden bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, film, bizarre humor en kunst én inmiddels (door)gegroeid naar een groep die voorstellingen, films en acts maakt door dans, video en comedy op unieke wijze te combineren. Begon alles met B-boying, is 155 nu on- als offline sterk aanwezig met veel bekeken video’s en optredens op bv. het Freetown Music Festival in Sierra Leone tot Sziget, Lowlands en De Nederlandse Dans Dagen.

Danswedstrijd
Tijdens het tweede deel van de dag is de danswedstrijd in de stijl van ‘So You Think You Can Dance’. De deelnemers laten een korte choreografie zien, die door henzelf of een choreograaf is gemaakt. Deelnemen kan als solist of in groepsvorm.

De bijdrage voor deze dag is op het symbolische bedrag van € 10,- gesteld. Hiervoor krijgen deelnemers drie workshops, een lunch en de mogelijkheid om aan de wedstrijd deelnemen en/of te kijken.

Schrijf je nu in!

Iedere danser kan zich inschrijven voor drie verschillende workshops, 10 t/m 13-jarigen volgen een vast programma.

Meld je nu aan