8 december 2020

Next Move toont dans over isolatie

Door corona stonden de danslessen van danstalentklas Next Move even stil, maar inmiddels zijn de getalenteerde dansers begonnen met de inhaallessen. Een van de inhaallessen in het kader van Next Move werd gegeven op zaterdag 21 november jl. in De Kubus, Lelystad door Stephanie Van Dooren-Eshkenazi.

In dit filmpje laten de dansers het resultaat zien van Stephanie’s dansles. Stephanie: ’tijdens deze les maakten de dansers kennis met de Martha Graham techniek, rond het thema ‘Isolation x Elevation’. Ik denk dat isolatie een herkenbaar onderwerp is voor de adolescente dansers. Door dit te koppelen aan positieve emoties en hoop en actie in onze dans, was het een unieke ervaring voor de groep. De dansers hebben een nieuwe dansstijl te leren, een thema choreografie leren samenwerken aan eigen variaties en geleerd zich uit te drukken door middel van dans en woorden om zetten in beweging.’

Les krijgen van de besten

Dansers krijgen bij Next Move les van de beste dansdocenten van Nederland, vaak verbonden aan en/of werkzaam zijn bij de dansvakopleidingen. Stephanie heeft jarenlang in New York bij verschillende gezelschappen gedanst- en daar lesgegeven op Martha Graham School of Contemporary Dance, Dance Theatre of Harlem School, STEPS On Broadway en Peridance Capezio Center. Meer info over Stephanie.

Over Next Move

Next Move is de danstalentklas van Flevoland. Bij Next Move krijgen gepassioneerde dansers tussen de 12 en 21 jaar de kans zich dicht bij huis verder te ontwikkelen. Ze verdiepen zich in verschillende danstechnieken, ontdekken waar hun talenten liggen, delen hun passie en plezier met gelijkgestemden en verbreden hun horizon. Het provinciale talentontwikkelingsproject van Kunstlink kan worden gebruikt als voorbereiding op een dansvakopleiding en wordt gevolgd naast de reguliere danslessen. De danstalentenklas komt tweewekelijks vijftien zaterdagen zes uur lang samen.