18 november 2021

Plan voor regionaal Pop- en Rockkoor Emmeloord

Henk-Jan Bloemendaal uit Hengelo wil een regionaal Pop- en Rockkoor in Emmeloord oprichten. De eerste kennismakingsrepetitie is op maandag 29 november in de grote zaal van de Vijvermeester in Emmeloord. Bloemendaal won al vier keer de eerste prijs bij nationale koorconcoursen. Nu heeft hij voor een nieuw project de regio Noordoostpolder gekozen.

Wereldhits

Met zijn nieuwe koor wil hij alle leeftijdsgroepen aanspreken. Bekende wereldhits als “Bohemian Rhapsody” van Queen, “Viva La Vida” van Coldplay of hits van Robbie Williams, Adele en Metallica en natuurlijk Nederlandse hits behoren tot het repertoire. Maar de koorleden kunnen ook hun ideeën inbrengen. ‘We hebben altijd een ideeënboek waarin iedereen iets kan schrijven’, zegt Bloemendaal, die alle songs voor zijn koren zelf arrangeert.

Niet per se ervaring

Na de proefrepetitie vinden de koorrepetities elke 14 dagen plaats. De eerste reguliere repetitie is op zaterdag 4 december en de tweede op zaterdag 11 december, van 14.00 tot 16.00 uur. De zangers hoeven niet per se ervaring te hebben. ‘Iedereen die mee wil doen is hier welkom’, zegt Bloemendaal en benadrukt: ‘Je hoeft geen auditie te doen.’ Het doel is te zijner tijd optredens te verzorgen.

De repetitie in de Vijvermeester, Transportweg 2 in Emmeloord. Kosten van de kennismakingsavond zijn € 5,- Er geldt 3G.
Voor meer informatie mail naar: popenrockkooremmeloord@gmail.com