19 mei 2022

Popsport Flevoland in volle gang

Op zondag 24 april werd het Popsport traject in Flevoland afgetrapt in Poppodium de Meester in Almere tijdens de gezamenlijke kickoff. Popsport is een coachingsprogramma voor muzikanten tussen de 14-21 jaar die een volgende stap willen zetten met hun eigen muziek.

Popsport begint in Flevoland, waar ze gecoacht worden door professionals uit de muziekindustrie om hun eerste stappen te zetten richting een professionele muzikale carrière. Op basis van motivatie en potentie stroomt één act uit Flevoland na de zomer door naar het landelijke traject van Popsport.

Deze vier Flevolandse acts doen mee

Aan deze pilotversie van Popsport Flevoland doen vier Flevolandse acts mee:

  • Singer-songwriter Michael Vaillent (Almere);
  • Singer-songwriter YouYouri (Emmeloord);
  • Metalband Invain (Almere);
  • producersduo Santino (Lelystad).

Zij zorgen voor een mooie mix tussen de verschillende genres. De kickoff begon met de optredens van de deelnemers, waarna zij onderverdeeld werden bij trajectcoaches Romy Dya en Gitta de Ridder. Met de trajectcoaches bespraken de deelnemers hoe zij het traject willen vormgeven en op welke manier zijn geholpen kunnen worden om verder te komen in hun muzikale carrière.

Workshops van professionals

De eerste workshopdag vond plaats op zondag 8 mei in Corneel Lelystad. De eerste workshop werd gegeven door muzikant en producer Eelco van Zanten en ging over het zelf produceren van je eigen muziek. Hierin kwam zijn jarenlange ervaring in de Almeerse bandcircuit als zanger en gitarist van de band de Supermannen en zijn rol als de producer van rapper Donnie samen. Na de workshop van Eelco was het tijd voor de workshop Stageperformance van coach Luna Mae. Momenteel staat Luna Mae in het voorprogramma van Typhoon, maar als backingvocalist bij onder andere Ronnie Flex en Waylon heeft hij heel wat podiumervaring. De deelnemers kregen met verschillende oefeningen en opdrachten verschillende tools waar zij hun stageperformance kunnen verbeteren.

Tweede workshopdag

Op zondag 5 juni trekken de Popsport Flevoland acts verder de polder in voor de tweede workshopdag in de Klos in Emmeloord. Tijdens deze workshopdag krijgen de deelnemers een workshop over Marketing en Personal branding door Gaetan van de Sande. Als tweede workshop gaan zijn aan de slag met het proces van het schrijven van je eigen nummers en krijgen zij tips en tricks hoe zij dit kunnen verbeteren.

Coachingssessies

Maar de komende periode gebeurt nog veel meer! Zo krijgen de deelnemende acts twee individuele coachingsessies waarmee zij hun optreden voor de showcase op zaterdag 2 juli gaan perfectioneren en gaan zij aan de slag in een opnamestudio en krijgen zij de mogelijkheid om een eigen nummer op te nemen. Op zaterdag 2 juli vindt de showcase plaats in poppodium de Meester, hier laten de acts zien wat zij de afgelopen periode geleerd hebben. Kom kijken!

Samenwerking

Popsport Flevoland wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met Kunstlink Flevoland, de poppodia Corneel (Lelystad), De Meester (Almere) en De Klos (Emmeloord) en het landelijke bureau van Popsport.