1 februari 2024

Voorronde Kunstbende Flevoland op komst

De voorronde van Kunstbende Flevoland, hét podium voor jong, creatief talent in de regio, is weer op komst! Dit jaar vindt de voorronde plaats op 20 april in De Kubus, het culturele hart van Lelystad. De mogelijkheid voor deelnemers om de voorgaande avond te repeteren, oftewel de try-out, wordt ook georganiseerd.

Voorronde Kunstbende Flevoland

De try-out avond op 19 april vindt net als de voorronde plaats in De Kubus en biedt gelegenheid om een soundcheck te doen, een eerste ervaring op het podium op te doen en het optreden tot in de puntjes voor te bereiden. Naast de try-out avond worden ook de vernieuwde aanmeldingsvereisten meegenomen naar de voorronde van 2024. Iedereen met een leeftijd van 13 tot 19 jaar zich mag zich aanmelden, maar ook middelbare scholieren die jonger of ouder zijn kunnen meedoen.

Op 20 april 2024 strijden vervolgens de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal, Theater en Content Creator om een finaleplek op de landelijke finale in Amsterdam. Aanmelden kan als solo-artiest, als duo of in groepsverband. Deelnemen met een bestaande act of creatie is toegestaan, zolang het eigen werk is. Voor meerdere categorieën aanmelden is ook mogelijk.

Een unieke ervaring

Op de dag zelf is een professionele jury aanwezig. De deelnemers treden op, krijgen feedback, kunnen elkaars optredens bekijken of deelnemen aan een andere leuke activiteit. Kunstbendelid en winnares (categorie Film) Anna Havelaar onderschrijft dat Kunstbende een unieke ervaring is: “Voor jongeren die op school niet de kans hebben om over bepaalde kunst meer te leren of les te krijgen, is Kunstbende echt fantastisch! Het is een manier om meer te leren over wat je leuk vindt, nieuwe dingen uit te proberen en natuurlijk creatieve mensen te leren kennen. Kunstbende vormt echt een community met lieve, open-minded mensen die hun passies en creativiteit met elkaar delen!”

Aanmelden

De aanmeldingen zijn inmiddels geopend en alle creatieve jongeren zijn welkom, van beginner tot gevorderde. Aanmelden voor de wedstrijd en try-out avond kan tot uiterlijk 7 april via www.kunstbende.nl.