22 april 2024

Winnaars voorronde Kunstbende Flevoland bekend

Op zaterdag 20 april traden er maar liefst 54 jongeren uit alle gemeenten van Flevoland tijdens de voorronde van Kunstbende Flevoland. De voorronde vond plaats in de Kubus in Lelystad. Jongeren van 13 t/m 19 jaar streden in de categorieën Dans, Expo, Fashion, Muziek, DJ en Taal om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni in de Melkweg.

De jonge creatievelingen ervaarden hoe het is om op een podium hun zelfgemaakte kunst te vertonen en kregen feedback van professionals uit het werkveld. De voorronde werd afgetrapt door een geweldige, unieke act van drag queen Flanera. Voormalig Kunstbende finalist DJ Libardo verzorgde sfeervolle muziek tijdens de prijsuitreiking.

De winnaars worden naast een ticket naar de finale beloond met podium- en expositieplekken, zoals optredens bij de festivals LelystART, Klostival, IkToon en het Bevrijdingsfeest te Lelystad.

Winnaars voorronde

Muziek

1. Nina (Almere)
2. Jumping Jim (Amsterdam)
3. Crossroad (Almere)

Taal

1. Thomas (Urk)

Dj

1. Dj Lorry (Almere)

Expo

1. Chelsxje (Almere)
2. Ana Arcega (Lelystad)
3. dpshadow (Almere)

Dans

1. Lion (Lelystad)
2. Danslab (Dronten)
3. Floor (Zeewolde)

Fashion

1. Indi (Lelystad)

Door naar de finale

Meer dan honderd acts treden op tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni, dit jaar weer in de Melkweg en INN in Amsterdam. Tijdens dit festival strijden de finalisten uit heel Nederland tegen elkaar in negen verschillende categorieën.

Over Kunstbende

Kunstbende is hét platform voor creatief talent van 13 t/m 19 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende wordt op landelijk niveau mogelijk gemaakt door: Rabobank: partner in cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Kunstbende Flevoland wordt georganiseerd door Kunstlink Flevoland. Kunstbende Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Flevoland, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Lelystad, Gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.