5 juni 2023

Winnaars voorronde Kunstbende Flevoland bekend

Op zaterdag drie juni traden er maar liefst 43 jongeren uit alle gemeenten van Flevoland tijdens de voorronde van Kunstbende Flevoland. De voorronde vond plaats in de Kubus in Lelystad. Jongeren van 13 t/m 19 jaar streden in de categorieën Dans, Expo, Fashion, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zondag 26 juni 2022 in de Kromhouthal in Amsterdam. 

De jonge creatievelingen ervaarden hoe het is om op een podium hun zelfgemaakte kunst te vertonen en kregen feedback van professionals uit het werkveld. De voorronde werd afgetrapt door stand-up comedian en oudwinnaar BrechtDJ Blueprint zorgde voor de muzikale noot tijdens de prijsuitreiking. 

De acht winnaars worden naast een ticket naar de finale beloond met stimuleringsprijzen, zoals coaching, fotoshoots en een optreden zoals bijvoorbeeld op het UITfestival in Almere en Iktoon in Lelystad. 

Winnaars voorronde Flevoland

Dans: Floortje Koller (Lelystad) 
DJ: Sita Garoeda (Almere) 
Expo 3e: Blondstar (Lelystad) 
Expo 2e: Nova Eeman (Almere) 
Expo 1e: Zunybuny19 (Lelystad) 
FashionFelines.Favorites (Almere)  
Film: Anna Havelaar (Biddinghuizen) 
Muziek 3eShalimar (Almere) 
Muziek 2e: Nina (Almere) 
Muziek 1e: Kirsten Salomons (Emmeloord) 
Taal 3e: Simeon (Vollenhove) 
Taal 2e: Anna Havelaar (Biddinghuizen) 
Taal 1e: Maroua (Lelystad)
Theater: FloenK 

Door naar de finale

Meer dan honderd acts zullen optreden tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op 30 september 2023 in de Melkweg in Amsterdam. Early Bird tickets voor de finale zijn nu te koop in de ticketshop voor 5 euro, vanaf 1 juli start de reguliere ticketverkoop. De landelijke winnaars worden door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.  
 

Over Kunstbende 

Kunstbende is hét platform voor creatief talent van 13 t/m 19 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende wordt op landelijk niveau mogelijk gemaakt door: Rabobank: partner in cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie en ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.  

Kunstbende Flevoland wordt georganiseerd door Kunstlink Flevoland. Kunstbende Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Flevoland, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Lelystad, Gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.