21 september 2020

Winnaars Kunstbende Flevoland zijn bekend

De winnaars van de 30ste editie van Kunstbende Flevoland zijn op ludieke wijze bekend gemaakt. Host Sabine Staartjes is met een Instagram livestream langs alle winnaars gegaan om hen persoonlijk te feliciteren en de Kunstbende trofee te overhandigen. Voordat de bekendmaking plaatsvond, is de jury in beraad gegaan en deelde de uitslag voor de nummers 2 en 3 middels een felicitatie video. De jury bestond veelal uit winnaars van vorige edities zoals; Gitta de Ridder, Tobias Lengkeek en Jessie Leeuwin.

Te zien vanaf de bank

Meer dan 50 acts in de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar toonden hun werk aan een jury van professionals uit het culturele veld in de theaterzaal van Corrosia Theater, Expo & Film. Dit is allemaal vastgelegd op livestream, hierdoor werden de voorrondes gezien door meer dan 1.200 kijkers!

De jury heeft uit circa 70 jonge Flevolandse makers de volgende winnaars gekozen:

  • Dans: Tjeromé Simon (15 jaar)
  • Expo: Nova Eeman (16 jaar)
  • Taal: Nikita Moleveld (18 jaar)
  • Film: Sadie Delintzis Û Myrna Laanen (18 jaar)
  • DJ: BLUR (Frederik Akallouch, 17 jaar)
  • Muziek: Michael Vaillent (Diemithry, 18 jaar)

Dit zijn de acts die doorstromen naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 7 en 8 november 2020. Deze finalisten winnen ook de felbegeerde regionale Kunstbende trofee en een coachingstraject op maat door professionele makers. De jury is erg lovend over de kandidaten van dit jaar. Zo vond jurylid Patricia van Deutekom de choreografie van de winnaar dans “Een magische wereld op toneel” en Tobias Lenkeek over de winnares van categorie expo: “Hele sterke schilderijen met een goede visie”. De reactie over de categorie film door Floris Parlevliet luidt als volgt: “Persoonlijk verhaal origineel in beeld gebracht”

Over Kunstbende

Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Op 7 en 8 november 2020 strijden meer dan honderd acts voor de felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden de winnaars door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende Flevoland is een coproductie van Kunstlink Flevoland en Corrosia Theater, Expo & Film en wordt op landelijk niveau mede mogelijk gemaakt door: Rabobank: partner in cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Kunstbende Flevoland wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Lelystad, Gemeente Almere en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Beeld: Bram Heeren