Talent als expert

Wat ga je leren 

Je krijgt tips & tricks hoe je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van jonge talenten. Deelnemers aan een Flevolandse jongerenbroedplaats die hun eigen talentontwikkelingsreis hebben gemaakt, delen hun ervaringen – de hoogte- én dieptepunten – en inzichten. Heb je zelf plannen of ideeën voor talentvolle jongeren, leg ze voor aan deze experts. Want jongeren zelf zijn de beste adviseurs als je het klimaat voor talentontwikkeling wil optimaliseren.

De workshop 

De experts weten als geen ander wat ze heeft geholpen, wat ze heeft tegengewerkt, hoe instellingen aan hun ontwikkeling hebben bijgedragen. Hoever waren ze met hun talent geweest als ze in een andere regio waren opgegroeid? Ook floreren ze bij creatieve multidisciplinaire omgevingen, waarbij ze de inspiratie op kunnen doen.

Een korte introductie van de jongeren die talent-overstijgend werken, behoorlijk autodidact zijn en dé experts als het gaat om talentontwikkeling: Febien en Chris zijn dansers op hoog niveau, ze kennen elkaar nog van vroeger. De één is verdergegaan en volgt nu de lerarenopleiding aan de dansacademie, de ander stopte abrupt met dansen na Nederlands kampioen te zijn geworden en is het nu toch weer wat aan het oppakken. Daarnaast zingt Chris en rapt Febien. Samen geven ze workshops aan andere jongeren. Sammy Jo doet nu de kunstacademie en heeft gebruik gemaakt van veel cultureel aanbod. Britt en Lynn zijn gaan fotograferen en schrijven en zelfs tekenen en schilderen. Tobias is graffitartiest en maakt hier zijn werk van. Robin kwam bij ons op zoek naar afleiding en wat invulling van zijn dagen, hij deed ook iets met beats.

De workshopleider

De workshop wordt gegeven door Jakob Stolk, kwartiermaker van Jongeren Maken de Stad. Een van de projecten van de jongerenbeweging in Lelystad is Creative Change Makers. Dit is een groep jonge talenten die elkaar helpen en inspireren en met elkaar een creatief verschil maken in de stad. Het project heeft al twee jongerenbroedplaatsen opgeleverd. URBN Village was er en nu is er de nieuwe plek SPOT!

Jakob Stolk