16 juni 2021

Culturele Kaart Talentontwikkeling 2021

In juni 2021 publiceerde Kunstlink Flevoland de eerste editie van de Flevolandse culturele kaart voor Talentontwikkeling. Met de kaart brengen we in beeld waar jongeren vanaf 12 jaar terecht kunnen als zij hun talent(en) in de kunsten verder willen ontwikkelen. Bekijk en download de kaart.

Groeimogelijkheden voor jong talent: wat is er bij jou in de buurt?

Met deze kaart krijg je inzicht in de mogelijkheden voor jongeren binnen de culturele infrastructuur in Flevoland. Je kunt zien hoe jouw organisatie zich tot de rest van je omgeving verhoudt en waar je jong talent naar door kan verwijzen als ze meer in hun mars hebben, of op zoek zijn naar ander type aanbod of optreedplekken. Samen versterken we zo de mogelijkheden voor jongeren om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Talentontwikkeling in Flevoland anno 2030: wat is de ambitie?

De culturele kaart geeft inzicht in de huidige keten voor talentontwikkeling in Flevoland. De kaart wordt vanaf nu elk jaar geactualiseerd. Op deze manier volgt Kunstlink de aankomende jaren de keten voor  talentontwikkeling in Flevoland. Met deze inzichten willen we de komende periode samen met het culturele veld en de beleidsmakers onderzoeken hoe we de keten voor talentontwikkeling – met culturele (vervolg)opleidingen, leer- en werkplekken – in Flevoland verder kunnen bouwen en welke gezamenlijke ambitie we hierin hebben. Zodat jongeren, zoals danstalent Ysa van Kesteren uit Lelystad, de mogelijkheid hebben hun talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Ben je benieuwd wat Kunstlink nog meer doet op het gebied van talentontwikkeling? Klik dan hier.

Realisatie van de kaart

Deze eerste editie van de kaart is tot stand gekomen op basis van desktopresearch, onze kennis van netwerken in het Flevolandse culturele veld, feedback van het Flevolandse culturele veld en tien interviews met vertegenwoordigers van belangrijke opleidplekken voor Flevolands talent.

Aanvullingen doorgeven

De culturele kaart is een levend document en dus nooit af. Heb je aanvullingen? Stuur ze naar info@kunstlinkflevoland.nl. De aanvullingen nemen we mee in de volgende editie van de kaart.

Download de Flevolandse culturele kaart Talentontwikkeling 2021

Download