29 oktober 2020

Mogelijkheden bieden aan Flevolands talent

De afgelopen twee jaar heeft Kunstlink Flevoland samen met onze partners een flinke impuls gegeven aan het creëren van plekken waar jonge talenten kunnen samenkomen en in contact kunnen komen met de professionele kunsten en het kunstvakonderwijs. 

Dankzij de subsidie Talent in de Regio hebben we de volgende projecten mogen realiseren:

Een resultaat waar we trots op zijn, maar helaas zijn ook een aantal pilots uitgesteld wegens Corona. Deze pilots zijn uitgesteld naar volgend jaar.

Tweede subsidieaanvraag voor Talent in de Regio

Ook voor de komende twee jaar hebben we plannen gemaakt om de ontwikkelmogelijkheden voor Flevolands talent en jonge makers te vergroten. Dit doen we samen met een betrokken schil aan partners. Inmiddels is de subsidieaanvraag gedaan en wachten we op antwoord van het Fonds voor Cultuurparticipatie. In het plan staan de volgende projecten centraal:

  • Dansdagen In Motion als vervolg op de danstalentklas Next Move;
  • Een werkgroep die zich inzet voor de ontwikkeling-, doorstroom- en prestatiemogelijkheden voor leerlingen klassieke muziek;
  • Inspirerende en leerzame samenspelconcerten tussen verschillende ensembles, orkesten en verenigingen;
  • Uitvoering pilot Makerslabs in Almere en Lelystad;

We popelen om aan de slag te gaan met deze plannen, samen met onze partners en alle deelnemers. Wie weet zien we jou ook bij één van deze mooie projecten.