5 januari 2020

Culturele lichtjesroute brengt gezelligheid en verwondering

De Lelystadse wijk Kempenaar was ditmaal het terrein waar de kunstzinnige wandelroute van ‘Straat op de kaart’ het publiek doorheen voerde. Op 2 en 3 november vertelden bewoners hun persoonlijke verhaal door middel van de kunsten. Eerder kwamen de wijken De Punter en Lelystad Haven aan bod. Straat op de kaart is onderdeel van Passie voor Flevoland, een project dat Kunstlink organiseert samen met lokale en culturele partners.

Straat op de kaart is een initiatief van Kunstlink en Lelykracht, een beweging geïnitieerd door FlevoMeer BibliotheekKubusSportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad.

In 2019 vond Straat op de kaart voor de derde keer plaats en leverde een bijzondere lichtjesroute op in de Kempenaar. Voor de bezoekers werd duidelijk dat alle deelnemende bewoners van hun wijk houden en deze bijzonder graag mooier willen maken, samen met andere buurtbewoners en kunstenaar

Fotograaf: Hans Krudde

Passie voor Flevoland

Bijzondere podiumkunsten op bijzondere locaties in Flevoland, dat is wat Passie voor Flevoland brengt. Lokale theatergroepen, koren, orkesten, verhalenvertellers, dansers, andere kunstbeoefenaars en vooral inwoners geven korte voorstellingen op karakteristieke plekken waar het publiek langs wandelt of fiets. Kunstlink organiseert Passie voor Flevoland samen met lokale en culturele partners. Heb je een idee voor een productie? Wij kunnen je helpen met conceptontwikkeling, het vinden van de juiste partners, professionele artistieke begeleiding en het vinden van financiering.

Doe ook mee!