6 oktober 2021

Flevoland komt bijeen tijdens Dance Gathering

Zondag 26 september heeft er weer een spectaculaire editie plaatsgevonden van Dance Gathering Flevoland. Dé jaarlijkse dag waarop dansend Flevoland elkaar ontmoet, samen leert en samen danst. Jonge getalenteerde dansers zijn vanuit heel Flevoland naar Kubus afgereisd om workshops te volgen en deel te nemen aan de danswedstrijd.

Workshopochtend van modern tot afro

Deze vijf fantastische dansdocenten van 5 O’Clock Class/ Academie voor Dans en Theater-AHK verzorgden deze editie de workshops.

  • Workshop ‘Klassiek’ door Lisa de Faria
  • Workshop ‘Hiphop’ door Romy Stark
  • Workshop ‘Fusion’ door Kevin Gumbs
  • Workshop ‘Contemporary’ door Faisah Grootens
  • Workshop ‘Afro’ door Jaimy Westerveld

Tijdens de workshops leerden de jongeren om het beste uit zichzelf en hun danskunsten te halen. De jongeren hebben veel geleerd en het vooral gezellig gehad. Benieuwd hoe die workshops eruit zien? Bekijk hieronder een paar filmpjes:

De twee grote winnaars tijdens de wedstrijd

Na de workshops en een gezellige coronaproof lunch, was het tijd voor de danswedstrijd. De jongeren konden in groepsvorm of als solist meedoen. In de Kubus-theaterzaal lieten de Flevolandse dansers hun dansmoves zien. Deze dans hebben ze zelf gemaakt of is door een choreograaf/dansdocent gemaakt is. Tijdens de optredens konden de ouders/verzorgers van de jongeren via een livestream meekijken met de danswedstrijd.

Na alle optredens gingen de jury leden in beraad en werden er twee prijswinnaars aangekondigd: één voor de beste dansprestatie en één voor de beste choreografie. Lion Ben Salem (14 jaar) uit Lelystad heeft gewonnen met een ‘eigen’ choreografie. De Kubus-groep van Maaike Hazelaar heeft gewonnen in de categorie beste dansprestatie met het dansstuk ‘Bullshit.’

Foto door Kevin Potters

Over Dance Gathering Flevoland

Dance Gathering Flevoland is een initiatief van Kunstlink Flevoland om jonge dansers samen te brengen, elkaars werk te zien en hun talent verder te ontwikkelen. Dance Gathering wordt in samenwerking met Agora Theater, URBN Village, Theater Posa en Kunstbende Flevoland georganiseerd en uitgevoerd samen met de Flevolandse dansscholen.