05 november 2020

Kunstzinnig afscheid van dorpshuis in Rutten

Binnenkort wordt het dorpshuis De Stiepe in Rutten (Gemeente Noordoostpolder) gesloopt. Als eerbetoon aan haar historie krijgt het dorpshuis op 5, 6, en 7 november 2020 een theatraal afscheid met de voorstelling: De Laatste Ronde.

Nog heel even en dan valt het doek voor de Stiepe en sluit ze voorgoed haar deuren. Een laatste keer in de klimtouwen, sjouwen met stoelen. Een laatste koffiemaaltijd, een laatste bruiloft in de gymzaal en een laatste ronde aan de bar. De geschiedenis van het dorpshuis komt ten einde. 54 jaar lang was het gebouw een steunpilaar van de dorpsgemeenschap van Rutten. Daarom heeft toneelvereniging Nooit Te Laat in samenwerking met locatietheater Prins te Paard een bijzondere afscheidsvoorstelling gemaakt.

Onder leiding van een gids maak je de laatste ronde door het gebouw langs scenes over mooie, ontroerende en Rock&Roll herinneringen aan de Stiepe, waarbij je af en toe op een wankel been wordt gezet. Welkom bij: De Laatste Ronde.

De voorstelling is coronaproof. Er wordt gewerkt met tijdslots en kaartjes zijn vanaf half oktober alleen in de voorverkoop te krijgen. Voor meer informatie kijk op www.ruttennop.nl en www.facebook.com/Stiepe.

De productie is een samenwerking tussen Toneelvereniging Nooit Te Laat en locatietheater Prins te Paard en komt mede tot stand met ondersteuning van het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland en het Fonds Cultuurparticipatie. Kunstlink Flevoland adopteert de voorstelling als onderdeel van Passie voor Flevoland en ondersteunt met de promotie en documentatie van de voorstelling.

UPDATE 6 oktober 2020:
Vanwege nieuwe Coronamaatregelen wordt de afscheidsvoorstelling en alle voorbereidingen uitgesteld. Paul van de organisatie: “We hadden jullie graag begin november meegenomen op een laatste ronde door het gebouw langs scenes over mooie, ontroerende en Rock&Roll herinneringen aan de Stiepe. Dat stellen we nu even uit. In de tussentijd: pas goed op elkaar en blijf gezond. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.”