5 maart 2020

De Grote Prijs van Nederland van start

De inschrijvingen voor de Grote Prijs van Nederland zijn weer van start gegaan! Artiesten kunnen zich tot 1 april aanmelden voor de competitie voor jong poptalent.

Hoe het werkt

Een deskundige vakjury uit de muziekindustrie maakt een selectie van 28 acts uit alle inschrijvingen. De selectie wordt begin april bekend gemaakt. Zij mogen optreden in een van de vier halve finales verspreid door Nederland:

  • Regio West: woensdag 25 april in Rotown Rotterdam
  • Regio Zuid: donderdag 16 april in Effenaar Eindhoven
  • Regio Midden: woensdag 22 april in EKKO Utrecht
  • Regio Noord: vrijdag 24 april in Hedon Zwolle

Per halve finale wordt door een jury één winnaar aangewezen die verzekerd is van een plek in de finale. Daarnaast wijst de jury na de laatste halve finale nog drie acts aan door middel van een wildcard. De achtste finalist wordt door het publiek gekozen.

De finale van de Grote Prijs van Nederland 2020 vindt op 23 mei, na de Muzikantendag, plaats in de Melkweg Amsterdam. Op dit gave podium strijden de acht finalisten om de titel ‘beste live act van Nederland’ en de publieksprijs.

Flevoland represent

De Urker band Skallebieter won in december de Flevolandse popprijs tijdens de finale van Flavourland. Zij kunnen zich het hele jaar de beste band van Flevoland noemen. Met het winnen van Flavourland plaatste Skallebieter zich direct voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

Van het buurthuis om de hoek naar de Melkweg Amsterdam

Kunstlink Flevoland is samen met andere regio’s een samenwerking aangegaan met De Grote Prijs van Nederland en Muzikantendag. Gezamenlijk geloven we in de kracht van de Nederlandse popmuzikant, maar zien ook dat jonge ambitieuze artiesten een opstap nodig hebben om verder te komen. De samenwerking biedt (startende) artiesten coachingsmogelijkheden en kansen om door te groeien naar optredens op verschillende en grotere podia in Nederland. Want oefening maakt kunst!