18 juli 2023

Opschrijven in je agenda: Cultuurmakersdag 9 november

Houd een plek vrij in je agenda, want er is iets groots op komst. Niet voor een paar verenigingen of organisaties, maar voor de hele cultuursector in Flevoland. Een dag waarop iedereen uit cultuurmakend Flevoland zich laat zien, met elkaar in contact komt en versterkt: de eerste Cultuurmakersdag in Flevoland.

SAVE THE DATE: Cultuurmakersdag 9 november 2023

Op dit speciale evenement komen we allemaal bijeen: professionele makers, jonge talenten, culturele instellingen, ambitieuze amateurs, beleidsmakers, fondsenverstrekkers en meer! De Cultuurmakersdag wordt een innovatieve dag vol netwerkmogelijkheden, verrassende inspiratie en verfrissende educatie. Samen versterken we tijdens deze dag het Cultureel Flevolands ecosysteem.

Meer informatie en details volgen nog, maar we kunnen wel alvast verklappen dat de Cultuurmakersdag plaatsvindt in De Meerpaal in Dronten… en dat er gelegenheid is voor jou om je passie en talent te delen!

OPEN CALL: pak je podium!

Ben jij een cultuurmaker, jong of oud, en wil je jouw passie delen? Heb je een innovatief kunstwerk, een bijzondere act of een belangrijke oproep die je het liefst aan de hele wereld laat zien? Geef je dan op voor de Open Call! We bieden iedereen op de Cultuuurmakersdag de mogelijkheid om zichzelf te laten zien en op de kaart te zetten. Grijp dus je kans, laat je creativiteit zien en kom staan op een van onze open podiumplekken in De Meerpaal!

Er is ruimte voor een flinke diversiteit aan acts, dus ook voor jouw idee. Van muziek en dans tot beeldende kunst en spoken word, een interessante workshop of iets heel anders: het kan allemaal. Je kunt je aanmelden om op de zeepkist te staan (5 minuten spreektijd), je kunt een toffe stage performance op het kleine of grote podium geven of je kunt een workshop geven voor 4-12 deelnemers.

Voor zeepkistplekken en stage performances is er geen vergoeding aanwezig. Voor workshops is er een onkostenvergoeding tot maximaal €100,- per workshop.

Schrijf je in vóór vrijdag 29 september. Na inschrijving ontvang je een bevestiging per mail. Let op; je inschrijving is geen garantie voor deelname. Deelnemers worden na de inschrijvingen geselecteerd.

Ben je geselecteerd voor de Open Call activiteiten? Dan ontvang je voor 6 oktober bericht van ons. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de Open Call, ontvangt in ieder geval bericht na 6 oktober, ook als je niet bent geselecteerd. Je bent dan natuurlijk nog steeds welkom om de Cultuurmakersdag te bezoeken!

Meer over de Cultuurmakersdag

Houd voor 9 november absoluut dat plekje vrij in je agenda, want de Cultuurmakersdag wil je niet missen! Meer details over dit bijzondere event volgen snel. Houd onze website in de gaten, volg ons op LinkedIn of schrijf je in voor de nieuwsbrief, zodat je altijd op de hoogte bent!

De Cultuurmakersdag is een coproductie van Kunstlink en Flevolab in samenwerking met De Meerpaal, Cultuurfonds Almere, FleCk en Carte Blanche.