3 november 2021

Spetterende theatervoorstelling Flevo-Land van de toekomst

De muziektheatervoorstelling Flevo-Land van de Toekomst heeft de afgelopen weken in de schouwburgen van Flevoland gespeeld. Ondanks dat de zalen niet volledig gevuld waren, was het publiek razend enthousiast. Het was een groot plezier om naar het gevarieerde en enthousiaste ensemble van symfonieorkest, zangkoren, acteurs en dansgroepen te kinken. Het was zichtbaar dat de uitgebreide crew in het hele proces steeds meer op elkaar ingespeeld raakte.

De productie in beeld

De productie in beeld

Flevo-Land van de Toekomst

Met medewerking van het Theaterorkest (onderdeel AJSO) o.l.v. Hans Welle, TOP-solisten, Balletgroep van de Kubus uit Lelystad, Zanggroep Akkoord uit Dronten, Kinderkoor Grandi Piccoli en Poldertranen uit Almere. Tevens verzorgt Batavialand een kleine tentoonstelling in de foyer.

Spelregie en hoofdrol zijn in handen van Hugo Haenen, script en tekst Bart Mijnster, dirigent Hans Welle, algehele productie Dick Schaar en Sabine Bulder.

Flevo-Land van de Toekomst wordt in april 2022 hernomen tijdens de openingsfase van de Floriade op het Floriade-terrein.

TOP Theaterproducties (TOP Almere) is gevraagd door Kunstlink deze voorstelling te creëren en produceren in het kader van Passie voor Flevoland. Dit is deel 1 van de trilogie over het verhaal van Flevoland. Dick Schaar is artistiek leider van het project. Hij vindt het verhaal van Flevoland erg interessant, omdat zelfs Flevolanders zelf soms niet realiseren dat ze op de bodem van de zee leven. De drie thema’s van Flevoland die worden verteld zijn: ‘geschiedenis van de Zuiderzee’; ‘de inpolderingsgeschiedenis’ en ‘iconen van vernieuwing’. Museum Batavialand ondersteunt de productie door historische kennis aan te leveren en bij elke voorstelling een kleine expositie verzorgen.

Over Passie voor Flevoland

Passie voor Flevoland is een project van Kunstlink Flevoland, waarin Flevolandse verhalen zichtbaar worden gemaakt. De afleveringen worden uitgevoerd door lokale theatergroepen, koren, orkesten, verhalenvertellers, dansers en andere kunstbeoefenaars. Op bijzondere locaties in Flevoland worden prangende thema’s, onvergetelijke historie of juist verrassende toekomstverwachtingen verteld.