9 maart 2020

Theaterproductie ‘Flevo-Land van de toekomst’ gestart

Op voorstel van Kunstlink Flevoland is theatergezelschap TOP-Almere gestart met een theaterproductie over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. TOP-Almere zoekt hiervoor de samenwerking met andere verenigingen en ensembles uit Flevoland. De première van Flevo-Land van de toekomst is op 19 juni in KAF Almere. Daarna volgen er voorstellingen in Lelystad, Zeewolde, Dronten en Emmeloord. 

De productie wordt in het kader van het project Passie voor Flevoland uitgevoerd. Dick Schaar is artistiek leider van het project. Hij vindt het verhaal van Flevoland erg interessant, omdat zelfs Flevolanders zelf soms niet realiseren dat ze op de bodem van de zee leven. De drie thema’s van Flevoland die worden verteld zijn: ‘geschiedenis van de Zuiderzee’; ‘de inpolderingsgeschiedenis’ en ‘iconen van vernieuwing’. Museum Batavialand ondersteunt de productie door historische kennis aan te leveren en bij elke voorstelling een kleine expositie verzorgen.

Over Passie voor Flevoland

Passie voor Flevoland is een project van Kunstlink Flevoland, waarin Flevolandse verhalen zichtbaar worden gemaakt. De afleveringen worden uitgevoerd door lokale theatergroepen, koren, orkesten, verhalenvertellers, dansers en andere kunstbeoefenaars. Op bijzondere locaties in Flevoland worden prangende thema’s, onvergetelijke historie of juist verrassende toekomstverwachtingen verteld.

Flevo-Land van de toekomst

Flevo-Land van de toekomst

Start theaterproductie