6 april 2020

Theatervoorstellingen ‘Flevo-land van de toekomst’ verplaatst

Het Theatergezelschap TOP-Almere produceert een theatervoorstelling over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. De première van de theatervoorstellingen stond gepland op 19 juni. De voorstellingen van ‘Flevo-Land van de toekomst’ zijn verplaatst naar de volgende data:

  • Zaterdag 24 oktober, KAF Almere (première)
  • Woensdag 28 oktober, Agoratheater Lelystad
  • Vrijdag 30 oktober, Meerpaal Dronten
  • Vrijdag 6 november, ’t Voorhuys Emmeloord

TOP-Almere werkt voor de productie samen met andere verenigingen en ensembles uit Flevoland. Dick Schaar is artistiek leider van het project. Hij vindt het verhaal van Flevoland erg interessant, omdat zelfs Flevolanders zelf soms niet realiseren dat ze op de bodem van de zee leven. De drie thema’s van Flevoland die worden verteld zijn: ‘geschiedenis van de Zuiderzee’; ‘de inpolderingsgeschiedenis’ en ‘iconen van vernieuwing’. Museum Batavialand ondersteunt de productie door historische kennis aan te leveren en bij elke voorstelling een kleine expositie verzorgen.

Passie voor Flevoland

De theaterproductie wordt in het kader van Passie voor Flevoland uitgevoerd. Dit is een project van Kunstlink Flevoland waarin Flevolandse verhalen zichtbaar worden gemaakt. De afleveringen worden uitgevoerd door lokale theatergroepen, koren, orkesten, verhalenvertellers, dansers en andere kunstbeoefenaars. Op bijzondere locaties in Flevoland worden prangende thema’s, onvergetelijke historie of juist verrassende toekomstverwachtingen verteld.