30 september 2021

Voorstelling FLEVO-LAND VAN DE TOEKOMST

Na drie maal uitstel is het dan zover: eindelijk mag de voorstelling ‘FLEVO-LAND VAN DE TOEKOMST’ worden gespeeld. ‘FLEVO-LAND VAN DE TOEKOMST’ is een sprankelende show over het prille ontstaan van Flevoland. Een unieke en echte eigen Flevolands muziektheaterproductie. Een voorstelling over Flevoland in samenwerking met diverse ensembles uit verschillende gemeenten van Flevoland.  

De geschiedenis van Flevoland als creatie uit de Zuiderzee is bijzonder en tegelijkertijd ook typisch voor Nederland.  Het verhaal wordt gebracht als een grote talenten show ‘Het talent van Nederland’. Met live orkest presenteren diverse plannenmakers elk op hun eigen wijze plannen voor inpoldering van de Zuiderzee. Een kibbelende damesjury onder leiding van Cornelis Lely heeft de nodige problemen met de soms dubieuze plannen van de kandidaten. Vissers verstoren de show om te protesteren omdat ze hun nering kwijtraken en ook het volk roert zich omdat er een wereldoorlog dreigt en de kinderen te weinig te eten hebben. Kortom een voorstelling met zang, drama, humor, muziek en dans. Het muzikale spectrum is een mix van klassieke en lichte muziek.

Speeldata

Over de makers

TOP Theaterproducties (TOP Almere) is gevraagd door Kunstlink Flevoland deze voorstelling te creëren en produceren in het kader van Passie voor Flevoland.

Met medewerking van het Theaterorkest (onderdeel AJSO) o.l.v. Hans Welle, TOP-solisten, Balletgroep van de Kubus uit Lelystad, Zanggroep Akkoord uit Dronten, Kinderkoor Grandi Piccoli en Poldertranen uit Almere. Tevens verzorgt Batavialand een kleine tentoonstelling in de foyer.

Spelregie en hoofdrol zijn in handen van Hugo Haenen, script en tekst Bart Mijnster, dirigent Hans Welle, algehele productie Dick Schaar en Sabine Bulder.