7 september 2022

Terugblik Symposium Talentontwikkeling Flevoland

Op donderdag 1 september 2022 vond het Symposium Talentontwikkeling 2022 plaats in de Kubus in Lelystad. Tijdens dit symposium hebben cultuurprofessionals en beleidsmedewerkers de koppen bij elkaar gestoken om de stand van talentontwikkeling in Flevoland onder de loep te nemen. Met name de welwillendheid tot samenwerking en de passie voor talentontwikkeling waren goed voelbaar. Het symposium werd afgesloten met een slotwoord van de gedupeerde cultuur van provincie Flevoland Michiel Rijsberman. Lees het verslag met bevindingen.

Na een kleine lunch is het symposium van start gegaan en afgetrapt door programmamanager Remko Willems. Met de Flevolandse Culturele Kaart Talentontwikkeling als uitgangspunt, vloeide deze aftrap over in inspirerende acts en gesprekken van en met jong talent. Op deze manier legden we samen met professionals en talenten de sterke en zwakke punten bloot van de huidige culturele infrastructuur en de kansen die deze biedt voor jong talent in Flevoland. Zo vertelde singer/songwriter Shalimar hoe essentieel de rol van de docent is. Niet gewoon een docent maar iemand die je ziet staan en echt in je gelooft. Met een knallende afsluiter benadrukt het jonge talent DJ Eloy Hoose hoe belangrijk het voor zijn ontwikkeling is geweest gelijkgestemde te vinden.

Workshops

Na het plenaire gedeelte gingen de deelnemers verder in kleinere groepjes om workshops te volgen. Deze workshops sluiten op hun eigen manier aan op het thema talentontwikkeling en wat ervoor nodig is om de culturele loopbaan van jongeren te stimuleren. Deelnemers konden kiezen uit de volgende workshops:

  • Workshop 1: Hulp bij het vinden van financiering.
  • Workshop 2: Talent als expert.
  • Workshop 3: ART LAB: kunstencentrum van de toekomst.

Gezamenlijke agenda en plan voor talentontwikkeling in Flevoland

Het team van Kunstlink heeft de bevindingen verwerkt tot een verslag. Je kunt het verslag hier lezen. Kunstlink gaat aan de slag met alle input en ideeën die we hebben opgehaald om concrete vervolginitiatieven voor te stellen, waarmee we de loopbaan van Flevolandse talenten binnen de culturele infrastructuur van Flevoland duurzaam willen verbeteren.