Workshops

We blikken terug op een geslaagde eerste editie van de Cultuurmakersdag! Hieronder vind je een overzicht van workshops die op deze dag hebben plaatsgevonden.

Workshops

15:45 – 18:45: Vrije inloop “De Groene Kliniek”

Heb je ergens last van of heb je nergens last van? Avocadoschaamte, klimaatspagaat, milieu melancholie. Er zijn nogal wat klimaataandoeningen waar je aan kunt lijden vandaag de dag. Bezoek de Groene Kliniek voor een theatraal spoedconcult. De klimaatpsycholoog stelt de juiste diagnose en zoekt met de apotheker naar een passend recept op maat.

De bezoeker kan de kliniek individueel bezoeken of in kleine groepjes. Een ‘consult’ duurt 5 – 10 minuten. De kliniek wordt bemand door een medewerker van Gouden Haas en een psycholoog van stichting Klimaatpsychologie.

16:15 – 18:15: Vrije inloop workshop “Beschilder Je Tas”

Beschilder een katoenen tas met speciale Inktense potloden. Aan het einde wordt de tas afgewerkt zodat de inkt goed blijft zitten en niet meer afgeeft. Na afloop neem je je eigen gemaakt werk mee naar huis.

17:15 – 18:15: Vrije inloop workshop “Hoe til je je kunst naar een hoger niveau?”

Een workshop over hoe je een kunstwerk voorbereidt voordat je begint.
Deelnemers gaan actief bezig met voorbereiden van een eventueel kunstwerk en het documenteren ervan. Geschikt voor alle vormen van kunst.

Huiskamers & interactieve installaties

15:00 – 19:00: De Kopstootbar van Radio Kopstoot

Maak je klaar voor een unieke ervaring op de Cultuurmakersdag! De Kopstootbar is als geen ander. Het is een meeslepende mix van een zeemanskroeg en een rariteitenkabinet, met een eigenzinnige barman.

Deze bijzondere kroeg drijft regelmatig aan in verschillende dorpen en steden in Flevoland, waar het markante inwoners van de regio samenbrengt. Deze mensen hebben sprankelende verhalen die wachten om onthuld te worden, en de barman van de Kopstootbar is de perfecte gastheer om ze te ontkurken.

Tijdens de Cultuurmakersdag kun je niet alleen een kijkje in de zeemanskroeg nemen, maar ook jouw ideeën delen over hoe de Kopstootbar kan bijdragen aan co-creatie op verschillende locaties. Laat je inspireren door de avonturen van de Kopstootbar en voeg jouw eigen hoofdstuk toe aan dit bijzondere verhaal. Kom en laat je verrassen door deze unieke ervaring!

14:45 – 19:15: The School of Wind and Waves: Shallow Water

De School of Winds and Waves heeft als doel culturele en technologische kennis bloot te leggen, te documenteren en te verspreiden. We zenden interviews uit met waterwerkers wiens levensonderhoud fundamenteel wordt beïnvloed door dit natte element. Een archief van waterwerkers die we in Amsterdam en op Terschelling hebben ontmoet, is online beschikbaar. In november komen we naar Almere, gehost door StrandLab.

The School of Winds and Waves is deel van de residenten van StrandLAB en richt zich voornamelijk op het verzamelen, documenteren en verspreiden van lessen die waterwerkers hebben geleerd en expert zijn geworden in bepaalde aspecten. Mensen kijken en luisteren naar een pop-up radiostation dat ter plekke is geïnstalleerd. De radio zendt live en opgenomen interviews met waterwerkers uit.

Er zijn twee manieren om te luisteren: Bij het interview set-up zelf, en op afstand bij de in de zaal verdeelde radio’s.