Tijdlijn Kunst in het sociaal domein

Waar kunst het sociaal domein verrijkt, groeit iets moois. In deze tijdlijn vind je een overzicht van initiateven, bijeenkomsten en prachtige praktijkvoorbeelden.

img

Inspirerende bijeenkomst kunst in het sociaal domein

Om de activiteit en verbinding van kunst in het sociaal domein te vergroten, vond er afgelopen donderdag 29 juni een bijeenkomst plaats in de Kubus te Lelystad.

Lees verder
img

Eindoptredens ‘Muziek in de Polder’ laten bewoners van woonzorglocaties stralen

Na twee jaar samen zingen onder begeleiding van enthousiaste dirigenten, dagbestedingscoaches, vrijwilligers en jongeren, schitterden bewoners van woonzorglocaties Hanzeborg en De Uiterton op 1 juli nog één keer op het grote podium van De Kubus. Dit markeerde een feestelijke afsluiting van een bijzonder muzikaal project.

Lees verder
img

Opening expositie “Levenskracht”

Een prachtig voorbeeld van kunst in het sociaal domein is de expositie LEVENSKRACHT, die op 8 juni in de centrale hal van Stadhuis Lelystad werd geopend. In deze expositie worden tien mensen en tien verhalen getoond. Het zijn verhalen over wilskracht en verlies, over migratie en autonomie.

Lees verder
img

Almeerse organisaties zoeken samen de verbinding tussen kunst en het sociaal domein

Op donderdag 10 november organiseerde Kunstlink de tweede bijeenkomst ‘méér kunst in het sociaal domein’ in de Glasbak in Almere.

Lees verder
img

Inspiratiebijeenkomst ‘Kunst met ouderen’

Ben jij kunstenaar in Flevoland en wil je werken met bijzondere doelgroepen? Kunstlink organiseert samen met Kubus en Woonzorg Flevoland een inspirerende bijeenkomst. Doe mee en leer meer over hoe je jóuw talent kan inzetten voor de oudere bewoner van Flevoland. Woensdag 17 november van 10:00 tot 11:30 bij Woonzorg Flevoland.

img

Nieuw fonds voor kunst met ouderen

Wat begon als een pilot in 2013 krijgt in 2021 een duurzaam vervolg: in januari lanceerden Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en het Prins Bernhard Cultuurfonds het Lang Leve Kunst Fonds. Jaarlijks is er ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe initiatieven gericht op actieve kunstbeoefening door ouderen.

Lees verder
img

Terugblik werkconferentie Meer kunst in het sociaal domein

Ruim veertig professionals uit de zorg en het culturele veld kwamen op 28 november 2019 naar de Kubus in Lelystad voor de werkconferentie Meer kunst in het sociaal domein.

Lees verder